Η τέως δήμαρχος Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου και επικεφαλής της παράταξης Δυναμική Πρωτοβουλία σχολίασε την μη εξασφάλιση ορισμού του νέου δημοτικού συμβουλίου μετά την συνεδρίαση της 1ης Σεπτεμβρίου 2019 και την επανάληψη αυτής την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου.

Η ίδια αναφέρει: Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της νέας Δημοτικής Αρχής να εξασφαλίσει την ορθότητα των διαδικασιών εκλογής προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού κατά την συνεδρίαση της 1ης Σεπτεμβρίου και κατόπιν προειδοποιήσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για ακύρωση της διαδικασίας, πραγματοποιήθηκε εχθές Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με σκοπό την επανάληψη της διαδικασίας.

Δυστυχώς η έλλειψη προετοιμασίας και η προχειρότητα που επέδειξε από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση της θητείας της η νέα Δημοτική Αρχή φαίνεται να συνεχίζεται. Όπως επεσήμανε η παράταξή μας κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ούτε οι νέες προσκλήσεις ήταν σωστά διατυπωμένες αφού καλούσαν τους Δημοτικούς Συμβούλους να επαναλάβουν μια διαδικασία χωρίς να εξηγείται ο λόγος για τον οποίο επιβάλλονταν η επανάληψη αυτή.

Επίσης, στην πρόσκληση δεν αναφέρονταν όπως είναι απαραίτητο τα θέματα της συνεδρίασης που τελικά ήταν πέντε. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την παράγραφο Γ. της εγκυκλίου 87 του Υπουργείου Εσωτερικών με Αρ. Πρωτ. 59646/20-8-2019 η διαδικασία επαναλαμβάνεται όταν για οποιοδήποτε λόγο δεν έχει επιτευχθεί η εκλογή στην πρώτη συνεδρίαση, κάτι που προφανώς δεν ισχύει.

Επίσης, η διαδικασία θα έπρεπε να επαναληφθεί εάν είχε παραληφθεί από το Δήμο ακυρωτική απόφαση για την πρώτη συνεδρίαση από τον αρμόδιο Επόπτη ΟΤΑ, κάτι που επίσης δεν συνέβη ποτέ. Άρα δεν υπήρχε αιτιολογία επανάληψης της διαδικασίας.

Η παράταξη της Δυναμικής Πρωτοβουλίας επεσήμανε έγκαιρα και με υπευθυνότητα τα πιο πάνω θέματα με σκοπό την τήρηση των κανόνων αλλά και την επιτάχυνση των διαδικασιών και θα συνεχίσει να ασκεί το καθήκον της ασκώντας πάντα εποικοδομητική κριτική με μόνο στόχο το καλό του τόπου και των δημοτών μας.