Το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας στα πλαίσια της έκθεσης δημιουργικής δραστηριότητας παιδιών και εφήβων με θέμα «Ο άλλος κόσμος», που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και την επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και την υποστήριξη του Δήμου Χαλκιδέων, στη Δημοτική Πινακοθήκη Χαλκίδας «Δημήτρης Μυταράς», πραγματοποιεί παράλληλη δράση σε συνεργασία με το 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024 και ώρα 20.00,στο χώρο της έκθεσης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα παρουσιάσουν τις εργασίες, με τις οποίες συμμετείχαν στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα τον Μάρτιο του 2024, με θεματικό άξονα: «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου».

Η πρώτη εργασία με τίτλο «Η Χαλκίδα των Μυταρά μέσα από το Εργαστήρι Τέχνης-Ένα μελίσσι καλλιτεχνικής δημιουργίας», αφορά την σαρανταπεντάχρονη παρουσία και δράση του Εργαστηρίου στην πόλη της Χαλκίδας και υλοποιήθηκε από το τμήμα Γ4 και συντονίστρια καθηγήτρια την κ. Νίκα Χαρά.

Η δεύτερη εργασία, με τίτλο «Ο δημιουργός κόμικς και σκιτσογράφος Πέτρος Χριστούλιας», υλοποιήθηκε από το τμήμα τμήμα Γ3, με συντονίστρια καθηγήτρια κ.Λιάτζουρα Κατερίνα, και αφορά τον δάσκαλο του Εργαστηρίου και δημιουργό κόμικς Πέτρο Χριστούλια. Η δράση αφιερώνεται στο έτος Σκαρίμπα 2024.

Διάρκεια: μέχρι 27/6/2024. Ωράριο έκθεσης: καθημερινά από Δευτέρα έως Κυριακή: 19.00-22.00.

Ακολουθείστε μας στο Google News