Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσε στην Βουλή ο βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος, για τον Προαστιακό Χαλκίδας.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Ταξίδι τρόμου και ταλαιπωρίας χαρακτηρίζουν την μετακίνησή τους οι επιβάτες, οι οποίοι χρησιμοποιούν τον προαστιακό σιδηρόδρομο, που εκτελεί το δρομολόγιο Χαλκίδα -Αθήνα. Οι επιβάτες καταγγέλλουν καθημερινά περιστατικά λαθρεπιβίβασης και παραβατικής συμπεριφοράς από λαθρομετανάστες, που μετακινούνται από και προς την δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας ή από Πακιστανούς, κυρίως εργαζόμενους στις γύρω περιοχές. Στις αμαξοστοιχίες γίνεται το αδιαχώρητο, ενώ η πλειονότητα αυτών των επιβατών δεν πληρώνει εισιτήριο. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απόγνωση και καθεστώς φόβου, καθώς οι λαθρομετανάστες, είτε προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν, είτε αρνούνται προκλητικά να πληρώσουν εισιτήριο, ενώ έχει σημειωθεί και περιστατικό ξυλοδαρμού σε βάρος ενός εισπράκτορα. Επιπλέον, δεν τηρείται από μέρους τους κανένα μέτρο προστασίας και υγιεινής, ενώ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ξαπλώνουν στα καθίσματα καταλαμβάνοντας περισσότερες από μία θέσεις και στερώντας τη δυνατότητα στους υπόλοιπους επιβάτες να ταξιδέψουν καθήμενοι και με ασφάλεια.

Σημειωτέον ότι, η συγκεκριμένη γραμμή συγκοινωνίας είναι ζωτικής σημασίας για την πόλη της Χαλκίδας, καθώς, εκατοντάδες εργαζόμενοι μετακινούνται καθημερινά από και προς την πρωτεύουσα και τα προάστια της.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Ποια μέτρα σκοπεύετε να λάβετε, προκειμένου να εξαλειφθούν τα φαινόμενα παραβατικότητας και λαθρεπιβίβασης στο ανωτέρω δρομολόγιο σιδηροδρομικής διασύνδεσης και να εξασφαλίσετε μια αξιοπρεπή ποιότητα μετακίνησης, χάριν των εκατοντάδων επιβατών που καθημερινά πληρώνουν εισιτήριο και δικαιούνται να μετακινούνται με ασφάλεια;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κυριάκος Βελόπουλος

Ακολουθείστε μας στο Google News