Ερώτηση απευθύνουν στον Υπουργό Υποδομών βουλευτές του ΚΚΕ, για τις κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο Β. Εύβοιας:

Σοβαρή κατολίσθηση σημειώθηκε στο 42ο χλμ της Ε.Ο, 77 Χαλκίδας – Αιδηψού στο ΔΔ Προκοπίου, τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να αποκοπεί ολόκληρη η Βόρεια Εύβοια. Στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται τέτοιου είδους συμβάντα. Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο χωριά ή και Δήμοι να αποκλείονται για μέρες εξαιτίας των κατολισθήσεων και επιπλέον να υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος για την ασφάλεια των διερχομένων αυτοκινήτων. Παράλληλα προβλήματα δημιουργούνται στην καθημερινότητα της ζωής των κατοίκων της περιοχής καθώς πολλοί εργαζόμενοι δεν έχουν πρόσβαση στις δουλειές τους, με συνέπεια να χάνουν μεροκάματα, μαθητές χάνουν διδακτικές ώρες, ασθενείς δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση ούτε προς τις πλησιέστερες δομές υγείας.
Το κόμμα μας επανειλημμένα έχει κάνει παρεμβάσεις για την επισκευή και συντήρηση του οδικού δικτύου του νομού συνολικά, αλλά και ειδικά για την περίπτωση της Β. Εύβοιας που το πρόβλημα παρατηρείται ιδιαίτερα έντονα.
Οι ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για αυτή την κατάσταση είναι μεγάλες. Εδώ και δεκαετίες είναι πάγιο αίτημα των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας η δημιουργία νέου σύγχρονου και ασφαλούς οδικού άξονα που θα συνδέει τη Βόρεια Εύβοια με την πρωτεύουσα του Νομού. Η απαξίωση είναι τόσο μεγάλη που ούτε καν το υπάρχον οδικό δίκτυο δεν συντηρείται σωστά με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τα παραπάνω φαινόμενα που υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής των κατοίκων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε:
– Άμεσα να αποκατασταθούν οι ζημιές στο υπάρχον οδικό δίκτυο και να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα που θα προστατεύουν τους οδηγούς και τα διερχόμενα αυτοκίνητα από τις κατολισθήσεις.
– Να προχωρήσει το έργο της δημιουργίας νέου σύγχρονου και ασφαλούς οδικού άξονα που θα συνδέει τη Χαλκίδα με τη Βόρεια Εύβοια (Χαλκίδα – Ψαχνά – Προκόπι – Στροφυλιά).
– Άμεσα να προχωρήσουν σε συντήρηση και επισκευή του επαρχιακού οδικού δικτύου της Βόρειας Εύβοιας;