Την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021 το πρωί, στον Προσκυνηματικό Ι. Ναό Οσίου Ιωάννου του Ρώσου Ν. Προκοπίου εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου-Αρχιγραμματέως της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τη συμμετοχή Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως.

Ο κ. Φιλόθεος, λίγο πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, μίλησε προς τα μέλη της ιεράς συνάξεως εξαίροντας το ήθος του κεκοιμημένου Ιερέως.

Στις 11:00 της ιδίας ημέρας, ετελέσθη η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού π. Νικολάου, με την συμμετοχή των εκ της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος προερχομένων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κορίνθου κ. Διονυσίου και Καρπενησίου κ. Γεωργίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Προ της απολύσεως της ιεράς Ακολουθίας της Κηδείας, μίλησε ιδιαιτέρως συγκινητικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, αναφερθείς στο πρόσωπο του αοιδίμου Ιερέως, τονίζοντας τα χαρίσματα με τα οποία τον είχε προικίσει η Χάρις του Θεού, καθώς και στην προσφορά του προς την Τοπική Εκκλησία.

Η ταφή του αοιδίμου Ιερέως έγινε, κατά την επιθυμία του, πίσω από το Ιερό Βήμα του Ενοριακού Ι. Ναού Αγίου Αθανασίου Δαφνούσης, στον οποίο διηκόνησε, ως Εφημέριος, ενώ το λείψανό του κύκλωναν η καλή του πρεσβυτέρα Κωνσταντίνα, τα πέντε τέκνα τους, η μητέρα του πρεσβυτέρα Παρασκευή, τα αδέλφια του με τις οικογένειές τους και ο λαός του Θεού.

Ακολουθείστε μας στο Google News