Το Γυμνάσιο Γυμνού υλοποιεί για τρίτη χρονιά ένα ευρωπαϊκό σχέδιο Erasmus+ με θέμα τους εθισμούς των νέων.

Το σχολείο συνεργάζεται με ένα σχολείο από την πόλη Albi της Γαλλίας, ένα σχολείο από την πόλη Nisa της Πορτογαλίας και ένα σχολείο από την πόλη Roquetas de Mar της Ισπανίας.
Κατά το πρώτο έτος του σχεδίου οι μαθητές των τριών εταιρικών σχολείων ασχολήθηκαν με τα προβλήματα που δημιουργούν στους νέους και στην κοινωνία οι εξαρτήσεις (αλκοόλ, καπνός, ναρκωτικά κλπ) ενώ πέρυσι συζήτησαν για τον σχολικό εκφοβισμό, τα προβλήματα που δημιουργεί σε πολλούς νέους (κατάθλιψη, μελαγχολία, κλπ) και τους τρόπους εξάλειψής του. Εφέτος, σειρά έχει ο εθισμός στις οθόνες (Η/Υ, τάμπλετ, κινητό, videogames κλπ) και το διαδίκτυο.

Για τις ανάγκες του σχεδίου, οι μαθητές και οι καθηγητές των τριών σχολείων συναντιούνται δύο φορές το χρόνο για να πάρουν μέρος σε δραστηριότητες που προβλέπονται στο σχέδιο και για να οργανώσουν τη δουλειά τους σχετικά με τα παραδοτέα του σχεδίου. Έτσι κατά το πρώτο έτος συναντήθηκαν στην Ισπανία, ενώ πέρυσι η μία συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Γυμνό Εύβοιας και η άλλη στη Nisa της Πορτογαλίας. Εφέτος, από 13 έως 19 Οκτωβρίου η συνάντηση έγινε και πάλι στην πόλη Roquetas de Mar της Ισπανίας, ενώ τον Μάιο του 2020 οι
μαθητές θα συναντηθούν στην πόλη Albi της Γαλλίας.

Το Γυμνάσιο Γυμνού συμμετέχει στις συναντήσεις των μαθητών με έξι μαθητές κάθε φορά -αν και αρχικά είχαν προβλεφθεί δύο- τη συντονίστρια του σχεδίου κα Κατσιμεντέ Λίνα και τη Δ/ντρια του σχεδίου κα Καραμάνου Έβελυν.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε τον ενθουσιασμό των μαθητών και την προσπάθεια που καταβάλουν ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες του σχεδίου. Αντίστοιχα και οι καθηγητές του σχολείου καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες παρά την υποστελέχωση του σχολείου σε καθηγητικό προσωπικό, ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία το σχέδιο.

Είναι γεγονός ότι η συμμετοχή των μαθητών στα προγράμματα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης «ανοίγει δρόμους και αλλάζει ζωές» γεμίζοντάς τους εμπειρίες και γνώσεις που θα αποτελούν εφόδια για την υπόλοιπη ζωή ως ενήλικοι.

Ακολουθείστε μας στο Google News