Η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, δήλωσε τα εξής:
«Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που απέδειξε στην πράξη πώς η προστασία του περιβάλλοντος, η δημιουργία κανόνων και η απόλυτη εφαρμογή τους δεν αποτελούν τροχοπέδη της ανάπτυξης, αντίθετα είναι το ουσιαστικό θεμέλιο της αειφόρου ανάπτυξης. Μετά από δεκαετίες εξαγγελιών η χώρα απέκτησε επιτέλους δασικούς χάρτες. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελούν πλέον σημαντικό μέρος του παραγόμενου ρεύματος.

Η Εύβοια απέκτησε Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων περιοχών και μπήκε στο χάρτη των σημαντικών περιβαλλοντικών τοπίων. Επιχειρηματικές δραστηριότητες που μόλυναν συστηματικά το περιβάλλον υποχρεώθηκαν να συμμορφωθούν στους εθνικούς και ευρωπαϊκούς κανόνες περιβαλλοντικής προστασίας. Οι μεγάλες επενδύσεις προσάρμοσαν τα σχέδιά τους στους αναγκαίους εθνικούς και περιβαλλοντικούς κανόνες και πλέον είναι έτοιμες να ξεκινήσουν σε πιο στέρεες βάσεις χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την περιβαλλοντική ισορροπία στο όνομα της ανάπτυξης.

Οφείλουμε όλοι να θυμόμαστε ότι η γη αυτή, το περιβάλλον, η φύση δεν μας ανήκουν. Ανήκουν στις επόμενες γενιές και οφείλουμε να τα παραδώσουμε σε καλύτερη κατάσταση από ότι τα παραλάβαμε. Ένα από τα διλήμματα των εκλογών αφορούν και το περιβάλλον. Θα αφήσουμε ανεξέλεγκτες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες σε βάρος του περιβάλλοντος όπως γινόταν στο παρελθόν ή θα καταστήσουμε σαφές σε όλους ότι δεν νοείται ανάπτυξη χωρίς σεβασμό στη φύση και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές; Θα αφήσουμε να επιστρέψουν οι πρακτικές του όλα επιτρέπονται με το ανάλογο αντίτιμο του πελατειακού κράτους ή θα συνεχίσουμε στο δρόμο της νομιμότητας και της ευθύνης που έχουμε έναντι των επόμενων γενεών. Στις 7 Ιουλίου ψηφίζουμε τελικά και για το περιβάλλον. Επιλέγουμε την ύπαρξη των ίδιων κανόνων για όλους που έφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και όχι το ξέφραγο αμπέλι των δυνάμεων που μας χρεοκόπησαν».

Ακολουθείστε μας στο Google News