Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 το πρωί ετελέσθη ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος και προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρου, με συλλειτουργούς τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο-Αρχιγραμματέα της Ι. Συνόδου και τον Πιομενάρχη μας, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου αρκετούς Ιερείς, με προεξάρχοντα αυτών τον άγιο Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Μυτιλήνης, Αρχιμ. Ιάκωβο Καραμούζη.

Παράλληλα, με πολύ συγκινητικούς καρδιακούς λόγους, ευχήθηκε εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και του πιστού Λαού και προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, ο οποίος σαν αυτή την ημέρα (12 Ιανουαρίου), πριν 18 χρόνια (2002), ενθρονίσθηκε στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, ως Επίσκοπος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ευχαρίστησε τους αγίου Αρχιερείς, τον Πρωτοσύγκελλο π. Ιάκωβο για την ευλογία της μετακομιδής των ιερών Λειψάνων των Αγίων, ενώ απευθυνόμενος προς τον Κλήρο και τον Λαό, μεταξύ των οποίων ο πρώην Βουλευτής και Ευεργέτης της Ι. Μητροπόλεως κ. Άγγελος Πνευματικός, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, η Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Δήμητρα Σακελλαράκη, τους παρακάλεσε να συνεχίσουν να προσεύχονται διαρκώς στο Θεό για εκείνον ώστε, όσα καλά με πολλή αγάπη λέγονται για εκείνον, ο ίδιος να αγωνίζεται για να τα εφαρμόζει προς δόξαν Θεού και πνευματική ωφέλεια των πιστών της Εκκλησίας μας.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος, ιδιαίτερα συγκινημένος αναφέρθηκε στον μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρό Παύλο, ο οποίος, ως γνήσιος αδελφικός φίλος, παρευρήσκετο συχνά στην επείτειο της ενθρονίσεώς του, όπως πέρσι που τέλεσε στην Χαλκίδα την τελευταία του Θεία Λειτουργία.

Αμέσως μετά, με την ευλαβική συμμετοχή των Αρχιερέων, των Κληρικών και του πιστού λαού που από νωρίς είχε κατακλύσει τον Ι. Ναό, ετελέσθη το ετήσιο μνημόσυνου του μακαριστού μητροπολίτου κυρού Παύλου.

Τα Τίμια Λείψανα των Αγίων Ιερομαρτύρων θα παραμείνουν στην Πόλη μας μέχρι τις 26 Ιανουαρίου, ενώ στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας θα τελούνται καθημερινά Ιερές Ακολουθίες, Ιερές Αγρυπνίες, Κηρύγματα και πνευματικές ομιλίες κ.λπ., με την φροντίδα του Προϊσταμένου Αρχιμ. Θεοφυλάκτου Τσαγκάρη, των Εφημερίων Πρωτοπρεσβ. Θεοδώρου Πάζιου και Πρωτοπρεσβ. Ευαγγέλου Γαλάνη, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και πολλών εθελοντών και εθελοντριών Ενοριτών.