Με πολύ κρύο, παγωνιά και χιονοπτώσεις ξεκίνησε το πέρασμά του από τη χώρα μας ο «Λέανδρος», το πρώτο «επώνυμο» κύμα κακοκαιρίας του 2021. Από εχθές Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021 η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, οι δήμοι Χαλκιδέων, Ιστιαίας-Αιδηψου, Διρφύων – Μεσσαπίων ενημερώνουν τους πολίτες για το κύμα κακοκαιρίας Λέανδρος που θα πλήξει τις επόμενες ημέρες το νομό μας. Με 35 ιδιόκτητα και 250 έτοιμα προς μίσθωση εκχιονιστικά μηχανήματα, γκρέιντερ, αλατιέρες και πολυμηχανήματα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων.

Ο Περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας Φάνης Σπανός συμμετείχε σε ευρεία τηλεδιάσκεψη, υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά και συναρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς (Υπουργείο Υποδομών, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Περιφέρειες, ΕΛ.ΑΣ., Π.Σ.Ε., παραχωρησιούχοι αυτοκινητοδρόμων και λοιποί), ώστε να επικαιροποιηθεί – επιβεβαιωθεί ο εθνικός συντονισμός των δυνάμεων για το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας.

Ο κ. Σπανός δήλωσε: Παραμένουμε από νωρίς σήμερα το πρωί σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του καιρικού φαινομένου «Λέανδρος».

Έχουμε σε ετοιμότητα 35 ιδιόκτητα και περί τα 250 έτοιμα προς μίσθωση εκχιονιστικά μηχανήματα, γκρέιντερ, αλατιέρες και πολυμηχανήματα, τα οποία θα αξιοποιηθούν, όπου παραστεί ανάγκη. Επίσης, έχουν ήδη ενεργοποιηθεί 29 σημεία αποθήκευσης και διάθεσης αλατιού με επαρκείς ποσότητες.
Παρακαλώ να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί στις μετακινήσεις μας και να τηρούμε τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας!