Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετριών του Δήμου Αλιβερίου – Κύμης έγινε την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 σύσκεψη στον Αλμυροπόταμο με σκοπό την καλύτερη οργάνωση των αντιδράσεων των κατοίκων κατά της εγκατάστασης αιολικού πάρκου στις Πετριές της Δημοτικής Ενότητας Δυστίων.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου που με τη λήξη της έκανε την εξής δήλωση:

«Η νοτιοκεντρική Εύβοια έχοντας ήδη καλύψει τη συμβολή όλης της Εύβοιας στον εθνικό στόχο για αιολική ενέργεια, με βάση το χωροταξικό των ΑΠΕ του 2008, πολύ σωστά δεν δέχεται την εγκατάσταση κι άλλων ανεμογεννητριών, πόσο μάλλον όταν, τόσο ο Πρόεδρος της ΡΑΕ ο κ. Δαγούμας, όσο και ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού ο κ. Μπακαγιάννης έχουν αποφανθεί ότι το ζήτημα αυτό εξαρτάται από το νέο Χωροταξικό που δεν έχει εκδοθεί ακόμη.

Η στάση της ΡΑΕ να χορηγεί ασύστολα άδειες παραγωγών, τονίζοντας παράλληλα ότι μόνο ένα 10-20 % αυτών που έχουν εκδοθεί θα υλοποιηθούν, προσβάλει τους πολίτες που ακόμη και το υστέρημά τους βάζουν για να ασκήσουν τις απαιτούμενες προσφυγές.

Στην προσπάθεια αυτή είναι θετικό ότι συμπαραστέκεται και ο Δήμος Αλιβερίου – Κύμης, έχοντας εκδώσει σχετικό Ψήφισμα».

Ακολουθείστε μας στο Google News