Να μην αφήσουμε την ευκαιρία που δημιουργούν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του τριημέρου και η επένδυση που έχει γίνει από του τοπικούς φορείς να πάει χαμένη κρατώντας κλειστά τα μνημεία της πόλης ζητάει ο Βάγιας Κατσός.

Συγκεκριμένα ο Βάγιας αναρωτιέται εύλογα αν οι χώροι ιστορικού ενδιαφέροντος όπως η Αρέθουσα, το Κάστρο του Καράμπαμπα, το Τζαμί, η οικία του Βαΐλου και τόσα άλλα, θα είναι ανοιχτά από το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, προκειμένου να μπορεί να τους επισκεφθεί ο κόσμος και να γνωρίσει την ιστορία της Χαλκίδας.

Το πλήρες κείμενο της ανάρτησής του είναι το ακόλουθο
Ο δήμος Χαλκιδέων ξοδεύει ένα μεγάλο ποσό προκειμένου να έρθει στην πόλη πλήθος επισκεπτών αυτό το σαββατοκύριακο – ορθά, γιατί αν δεν δώσεις, δεν θα πάρεις. «Να βουλιάξει από κόσμο» η Χαλκίδα. Και θα έρθει κόσμος, γιατί η προσπάθεια που γίνεται ώστε το θαλασσινό μας καρναβάλι να επικρατήσει ως θεσμός είναι σοβαρή και πρέπει όλοι μας να φροντίζουμε ώστε κάθε χρόνο να γίνεται με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία. Ερωτώ όμως: Τα σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος της πόλης (κάστρο καράμπαμπα, ιστορικό μουσείο, τζαμί, οικία Βαΐλου, ιστορικό μουσείο Αρέθουσας, Αγία Παρασκευή, κτλ) θα έχουν διευρυμένο ωράριο λειτουργίας; Θα είναι ανοιχτά; Θα μπορεί όποιος επιθυμεί να τα επισκεφθεί, οποιαδήποτε ώρα θέλει;
Ο εμπορικός σύλλογος της πόλης και ο πρόεδρος Νίκος Αίσωπος εκτός από το να διοργανώσει -ορθά- τη λευκή νύχτα το βράδυ του Σαββάτου, ο Φάνης Σπανός ως συμμετέχων -ορθά- με 50.000 στη φετινή συνδιοργάνωση, άλλοι πολιτιστικοί φορείς, επικοινώνησε κάποιος με τον Χρήστος Παγώνης και την Λίλιαν Ζλακώνη στο δήμο και την Παρή Καλαμαρά στην ΕΦΑ Ευβοίας ώστε ο επισκέπτης που θα έρθει στην πόλη μας να έχει και δύο μέρη τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος να πάει; Αν δηλαδή βρεθεί στην πόρτα του κάστρου μετά τις 3.00 να μην βρει την πόρτα κλειστή, ή αν πάει στην Αρέθουσα την Κυριακή, οποιαδήποτε ώρα ως αργά το βράδυ, να τη βρει ανοιχτή; Την καθαρά Δευτέρα;
Οι χώροι θα είναι ανοιχτοί; Δεν θα έπρεπε να είναι ανοιχτοί; Πολύ φοβάμαι πως όχι, θα είναι κλειστά. Και είναι κρίμα, γιατί έτσι χάνουμε άλλη μια ευκαιρία να δείξουμε στον κόσμο πως η σημερινή Χαλκίδα είναι ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από «καφές και ουζάκια».
Ακολουθείστε μας στο Google News