Δωρεάν Ασύρματο internet προσφέρει ο Δήμος Κηρέως στους δημότες του και η παρουσίαση έγινε την περασμένη εβδομάδα, όπου ενημερώθηκαν οι πολίτες για την πρωτοπορία του Δήμου στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Κηρέως την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010 για την παρουσίαση του ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ και την παροχή ΔΩΡΕΑΝ Ασύρματου internet στους δημότες μας.

H αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου γέμισε από δημότες που ήθελαν να πληροφορηθούν για τις δυνατότητες που παρέχει και προσφέρει το ευρυζωνικό δίκτυο του Δήμου Κηρέως.

Ο Δήμαρχος κ. Πρόδρομος Ενωτιάδης ενημέρωσε τους δημότες μας ότι ο Δήμος Κηρέως πρωτοπορεί στη χρήση και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Έτσι, σημείωσε, εκμεταλλεύτηκε μια σειρά χρηματοδοτικών προγραμμάτων του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας και της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ) προκειμένου:

1. Να είναι ο πρώτος φορέας στην Εύβοια που το 2007 χρησιμοποίησε το δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ στη τηλεφωνία και στο διαδίκτυο με σημαντικά πλεονεκτήματα στη λειτουργία του Δήμου και σημαντική οικονομία στα έξοδα τηλεφωνίας.

2. Να διαθέτει από το 2008 Δικτυακή Πύλη, όπου παρέχει μέσω του διαδικτύου χρηστικές πληροφορίες στους δημότες του και δίνει τη δυνατότητα για ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων

3. Να δημιουργήσει ασύρματη ζεύξη του Δημαρχείου με όλα τα Δημοτικά Καταστήματα και με όλα τα Σχολεία, σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, παρέχοντας σε αυτά τα πλεονεκτήματα του δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ και σύνδεση με τις υπηρεσίες του Δημαρχείου

4. Να προσφέρει σήμερα ασύρματο δωρεάν internet όλους τους Δημότες σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Κηρέως

Ακολούθησε η παρουσίαση των παραπάνω δράσεων του Δήμου Κηρέως στις νέες τεχνολογίες από τον κ. Νίκο Σκουμπρή, που είχε την ευθύνη υλοποίησής τους και στη συνέχεια ο κ. Γιάννης Σταματίου τεχνικός σύμβουλος του Δήμου στο σχεδιασμό του τοπικού δικτύου και ο κ. Δημήτρης Φλώκος εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας ΖΕΛΙΤΡΟΝ ΑΕ παρουσίασαν αναλυτικά το ευρυζωνικό δίκτυο του Δήμου Κηρέως και έδωσαν χρηστικές πληροφορίες για τις δυνατότητες, τον τρόπο χρήσης και πρόσβασης στο τοπικό δίκτυο και στο δωρεάν internet.

ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟ INTERNET ΔΗΜΟΥ ΚΗΡΕΩΣ : ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ : dkireos ΚΩΔΙΚΟΣ πρόσβασης : dkireos (από το πρώτο συνθετικό του e-mail του Δήμου Κηρέως: dkireos@otenet.gr )