Από τη Χαλκίδα ξεκίνησε τις προεκλογικές ομιλίες της η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.
Αρκετός κόσμος έδωσε το παρόν του στη συγκέντρωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ευβοίας με κεντρική ομιλήτρια τη Φώφη Γεννηματά, την Κυριακή 30 Αυγούστου στο ξενοδοχείο Παλίρροια στη Χαλκίδα. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη και στον προσφάτως θανόντα Γιώργο Παπαγεωργίου, στη μνήμη του οποίου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ευβοίας Μπάμπης Καραβάς, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Η καρδιά του ΠΑΣΟΚ χτυπάει απόψε στη δημοκρατική Χαλκίδα. Σήμερα από εδώ από τη Χαλκίδα στέλνουμε ένα μήνυμα ενότητας, διεύρυνσης, ελπίδας. Σας καλώ σε μια νέα πορεία προς το λαό».
Παίρνοντας το λόγο η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας: « Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο μία ανάμνηση. Υπάρχει μέσα στις καρδιές μας και μας ενώνει. Μας ενώνουν οι χαρές αλλά και οι λύπες, οι νίκες και οι ήττες. Είμαστε απόψε εδώ στη Χαλκίδα για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα. Στις 20 Σεπτέμβρη η χώρα αλλάζει σελίδα».
Αναφορικά με τη σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ η Πρόεδρος τόνισε: «Ήρθε η ώρα της κεντροαριστεράς της λογικής. Το πρώτο βήμα έγινε σήμερα. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ συνεργαζόμαστε και αυτό το γεγονός μας δίνει πολύ μεγάλη χαρά γιατί με αυτούς τους ανθρώπους είμαστε συνοιδοπόροι».

Ευθείες αιχμές εξαπέλυσε και στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας μεταξύ άλλων: «Σήμερα ο ελληνικός λαός ξέρει ποιος τον εξαπάτησε. Η χώρα δεν θα είχε φτάσει στο γκρεμό αν δεν είχε μεσολαβήσει η καταστροφική πενταετία της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία από το 2004-2009 εκτόξευσε το έλλειμμα και κατέστρεψε την ανταγωνιστικότητα της χώρας. Ο ελληνικός λαός δεν εμπιστεύεται το μεταρρυθμιστικό προσωπείο της ΝΔ. Πίσω από αυτό προσπαθούν να κρύψουν το σκληρό πρόσωπο της δεξιάς».
Δριμύτατη κριτική όμως εξαπέλυσε και στο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως λαϊκιστές και ερασιτέχνες σημειώνοντας: «Μαζί (σ.σ. ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) ξεκίνησαν τη σημαία αντιμνημόνιο για να μη ξεχνιόμαστε. Ο ΣΥΡΙΖΑ έσκιζε το μνημόνιο, ακύρωνε με ένα άρθρο όλους τους εφαρμοστικούς νόμους, διέγραφε το χρέος μονομερώς και έταζε τα πάντα στους πάντες. Πέντε χρόνια στην αντιπολίτευση βουτηγμένα μέσα στο μίσος και στο ψέμα. 7 μήνες στη κυβέρνηση ψέματα, λαϊκισμός, πισωγυρίσματα, ανικανότητα, μεγάλα λόγια και ερασιτεχνισμός. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφερε στη χώρα το νέο τρίτο μνημόνιο πιο απεχθές, πιο βάναυσο, με ύφεση, λουκέτα, νέους ανέργους. Επιχείρησαν να αποδράσουν μέσα από το διχαστικό δημοψήφισμα. Πήραν το ηχηρό ΟΧΙ και το μετέτρεψαν σε ηχηρό ΝΑΙ. Την επαναστατική φρασεολογία του Ευρωπαίου Τσε Γκε Βάρα διαδέχτηκε η υποταγή στους δανειστές. Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται να έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα που δημιούργησε. 14 δις μνημόνιο θα πληρώσει ο ελληνικός λαός με την υπογραφή τη δικιά του. Τώρα ως ναυαγός ψάχνει να βρει σανίδα σωτηρίας στις εκλογές. Μάλλον μιμούνται το στρατηγικό δόγμα της Νέας Δημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ του 2015 και η ΝΔ του 2012 είναι η ίδια όψη του νομίσματος».

Στην ομιλία της τόνισε μεταξύ άλλων ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κρύφτηκε από τις ευθύνες του, ενώ όταν έπρεπε έκανε σκληρή αυτοκριτική λέγοντας: «Δεν κρυφτήκαμε. Με τη δική μας επιμονή δημιουργήθηκε ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης στον οποίο τώρα προσέφυγε ο κύριος Τσίπρας για να δανειστεί. Κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Δε δειλιάσαμε ποτέ. Κάναμε σκληρή αυτοκριτική. Δε συμφωνούμε με κανένα όρο του νέου μνημονίου αλλά έπρεπε να ψηφίσουμε γιατί ξέραμε τι σημαίνει ο άλλος δρόμος».
Αναφερόμενη στο τι μπορεί να προσφέρει το ΠΑΣΟΚ και γιατί πρέπει να το στηρίξει ο κόσμος δήλωσε: «Είμαστε εδώ για να δώσουμε μάθημα ήθους και αξιοπρέπειας . Ζητάμε να μας εμπιστευτούν. Δε ζητάμε δικαίωση. Ζητάμε τη ψήφο τους γιατί εμείς ποτέ δεν τους είπαμε ψέματα. Ότι είπαμε έγινε, ότι πούμε θα γίνει. Είμαστε η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την ανάπτυξη και ταυτόχρονα το κοινωνικό κράτος. Γιατί εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα αλλά ταυτόχρονα πρέπει να προστατέψουμε και την κοινωνική συνοχή. Εμείς μπορούμε να φτάσουμε σε μια εθνική κοινωνική συμφωνία με τα συνδικάτα, τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, την αυτοδιοίκηση τον κάθε Έλληνα πολίτη γιατί εμείς έχουμε τη γνώση και τη δύναμη να εγγυηθούμε την ομαλή πορεία της χώρας μέσα στο ευρώ. Θα πρέπει να επαναδιαπραγματευτούμε αυτή τη σκληρή συμφωνία. Εμείς δε μπορούμε να αποδεχτούμε αυτούς τους όρους. Ζητάμε την εμπιστοσύνη του λαού γιατί εμείς έχουμε πραγματοποιήσει σαρωτικές αλλαγές ακόμα και στα στελέχη του κόμματος. Εμείς είμαστε οι μεγάλοι μεταρρυθμιστές και στη δημόσια διοίκηση. Ο μεγάλος μας εχθρός είναι η ανεργία και πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να έχουμε αναπτυξιακή ταυτότητα. Να ξέρουμε αυτά τα λιγοστά χρήματα ΕΣΠΑ που πρέπει να πάνε. Όλα αυτά χρειάζονται κοινωνικό διάλογο και εμείς ξέρουμε την αξία του κοινωνικού διαλόγου. Χρειαζόμαστε νέα στρατηγική που θα στηρίζεται στο τρίπτυχο πολιτική σταθερότητα, αναπτυξιακή ανασυγκρότηση, κοινωνική συνοχή και πρόοδο».

Στην ομιλία της η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο και για μια κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας λέγοντας: «Η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί μόνο με κυβερνήσεις ευρείας συνεργασίας. Η λογική της αυτοδυναμίας είναι η μεγάλη αυταπάτη και έχει ευθύνες και ο Τσίπρας αλλά και ο Λαφαζάνης που αποχώρησε. Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι η έκφραση της ευρύτερης δυνατής συνεννόηση με δεσμευτικό προγραμματικό πλαίσιο με στόχους και διαγράμματα. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ δεν θα είμαστε ουρά κανενός. Πάθαμε και μάθαμε».
Όσον αφορά τα άλλα κόμματα χαρακτήρισε τον κο Τσίπρα και τον κο Μεϊμαράκη ανέκδοτα των εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο αυτοδύναμος κύριος Τσίπρας και ο μεταρρυθμιστής κος Μεϊμαράκης είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο αυτών των εκλογών» για να συνεχίσει την επίθεση της και στα άλλα κόμματα καυτηριάζοντας την καθολική άρνηση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Ενότητας στην ενωμένη Ευρώπη και την Ευρωζώνη, κατηγορώντας την πολιτική ασάφεια, τη γενικολογία και το μοντέρνο λαϊκισμό του Ποταμιού καθώς και τον εθνικολαϊκισμό και τον ακραίο συντηρητισμό των ΑΝΕΛ, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά. Τέλος, αναθεμάτισε για ακόμα μία φορά το κόμμα της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζοντας το ως νεοναζιστικό μόρφωμα που το διακατέχει ένας φασιστικός σκοταδισμός.

Κλείνοντας την ομιλία της και παρουσία του Συμεών Κεδίκογλου, κάλεσε όλους εκείνους που αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ να επιστρέψουν πάλι πίσω λέγοντας: «Από τη Χαλκίδα καλώ όλα τα πρώην στελέχη, τα μέλη μας που δεν είναι σήμερα κοντά μας για διάφορους λόγους τους καλώ να γυρίσουν πάλι στο σπίτι τους. Να ενώσουν τις δυνάμεις τους και πάλι με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, χωρίς προσωπικές πολιτικές και σκοπιμότητες που θολώνουν την πορεία μας».
Σημείωσε δε ότι «Το ΠΑΣΟΚ παραμένει ένα κόμμα λαϊκό, σοσιαλιστικό, ένα κόμμα ευθύνης. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Έχουμε τη δύναμη και τη ψυχή. Στις 20/9 όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή στο κοινό μας μέλλον. Κανένας μόνος του δε μπορεί, όλοι μαζί μόνο μπορούμε. Όλοι μαζί για τη νίκη», κάνοντας τους παριστάμενους να ξεσπάσουν σε δυνατά χειροκροτήματα και τη μικρή Κωνσταντίνα Καναρά, ανιψιά της Ελεονώρας Παπανικολάου, να της προσφέρει μία πολύ όμορφη ανθοδέσμη.

Στη συγκέντρωση το παρόν τους έδωσαν, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος με το ΚΙΔΗΣΟ στις εκλογές του Ιανουαρίου Συμεών Κεδίκογλου, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Μίνα Παπαναστασίου, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο πρώην Δήμαρχος του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων Γιάννης Μπουροδήμος, ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς, ο αντιδήμαρχος Χαλκιδέων Γιώργος Μπαντούνας, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Χαλκιδέων Κώστας Τσάμαρης, Γιώργος Γιογιός, Γιώργος Μπουραντάς, ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Βουρδάνος, ο δικηγόρος Θανάσης Τάρτης, η διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας Κατερίνα Περλεπε, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας Τάσος Σεπετής κ.α.

Μετά την ομιλία η Φώφη Γεννηματά μετέβη σε γνωστή καφετέρια της Χαλκίδας, όπου απόλαυσε το ποτό της και συζήτησε τόσο με κόσμο της περιοχής όσο και με τους νέους του ΠΑΣΟΚ Ευβοίας.
Ακολουθείστε μας στο Google News