Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Εύβοιας πραγματοποίησε την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, όπου και συναντήθηκε με εκπροσώπους της Διοίκησης αλλά και Επαγγελματικών Φορέων του Νομού.

Η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη μετέφερε στον κ. Σπανό τα αιτήματα των παραγωγικών τάξεων. Τόνισε ότι η Εύβοια πρέπει να γίνει πιο ισχυρή και περισσότερο εξωστρεφής. Να καταστεί πόλος ανάπτυξης στον τουρισμό και στην αγροτική καινοτομία, με την αξιοποίηση επενδυτικών πλεονεκτημάτων και με την ανάπτυξη δυναμικών πρωτοβουλιών για την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Η κα Αγιοστρατίτη κατέθεσε συγκεκριμένα αιτήματα, μεταξύ άλλων :

– Αλλαγή της ονομασίας, σε Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Νήσων Εύβοιας και Σκύρου, με σκοπό την ισχυροποίηση της εξωστρέφειας της και της ταυτότητας της / Την προβολή της ως νησιωτικού τουριστικού προορισμού.
– Τόνωση και περαιτέρω ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα της / Στήριξη της εξωστρέφειας των Ευβοϊκών προϊόντων.
– Συν-διεκδίκηση προγραμμάτων επιχειρηματικότητας.
– Αξιοποίηση του κτιρίου της παλαιάς Σχολής Δημόκριτου.
– Αξιοποίηση έρευνας του γαλλικού πανεπιστημίου του PAU (υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο) για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Εύβοια.

Στη συνέχεια στον κ. Σπανό τέθηκαν από θεσμικούς εκπροσώπους προβληματισμοί και προτάσεις σε γενικότερα θέματα που αφορούν το νομό, κυρίως θέματα υποδομών, με πρωτεύοντα το οδικό δίκτυο, τα λιμάνια, το βιοτεχνικό πάρκο αλλά και θέματα λειτουργίας και αποκέντρωσης υπηρεσιών της Στερεάς.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός παρουσίασε τις θέσεις του για την περιφερειακή ανάπτυξη, ιδιαίτερα δε, για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Κατέγραψε τις προτάσεις όπως του τέθηκαν και υποσχέθηκε μια συνεχή διαβούλευση με το Επιμελητήριο, με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασιών και την υλοποίηση πρωτοβουλιών τέτοιας δυναμικής που θα τοποθετήσουν την Εύβοια και τη Στερεά στο επίκεντρο θετικών εξελίξεων.