Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δίνει την δική του απάντηση στους ισχυρισμούς του βουλευτή Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου, ότι μηχανήματα της Περιφέρειας τις κρίσιμες ημέρες για τη Εύβοια, και ειδικότερα τη Βόρεια Εύβοια, εκχιόνιζαν το κέντρο της Αθήνας.

Ακολουθεί η απάντηση του Φάνη Σπανού:

Στην Εύβοια, όπως και σε όλη τη Στερεά πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ένα τεράστιο έργο εκχιονισμού με ενεργοποίηση 257 μηχανημάτων έργου για επιχείρηση ή εφεδρεία.

Συγκεκριμένα στην Εύβοια το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο ήταν διαρκώς ανοιχτό με ελάχιστες ολιγόωρες εξαιρέσεις για τις οποίες αιτία δεν ήταν η έλλειψη μηχανημάτων, αλλά η στενότητα των δρόμων και η πτώση δέντρων. Όταν σταμάτησαν να έχουν ανάγκη η Φθιώτιδα και η Βοιωτία, αποδεσμεύτηκαν από εκεί 7 μηχανήματα ιδιωτών για να εξυπηρετήσουν για 2 μέρες την πρωτεύουσα της χώρας που χτυπιόταν αλύπητα.

Και φυσικά δεν είναι πρωτοφανές, συμβαίνει συχνά σε ακραίες καταστάσεις να στηρίζονται μεταξύ τους γειτονικές Περιφέρειες και Δήμοι. Στη προηγούμενη θητεία είχε συμβεί ξανά να συνδράμουμε άλλους ΟΤΑ, όπως ενδεικτικά την Περιφέρεια Αττικής.

Αυτονόητα και οι 5 Νομοί είχαν ανά πάσα στιγμή και εφεδρείες που δεν χρειάστηκε να ενεργοποιηθούν.

Ο φίλος μου ο Βαγγέλης Αποστόλου έχει το κακό συνήθειο, πρώτα να καταγγέλει δημόσια και μετά να ζητά πληροφορίες. Του προτείνουμε να είναι πιο προσεκτικός και να μην κάνει αυθαίρετες συνδέσεις και εικασίες. Ας σεβαστεί, αν όχι εμάς, τουλάχιστον τη μνήμη των ανθρώπων που επικαλείται και την άοκνη πολυήμερη προσπάθεια των ανθρώπων που επιχειρούν στην πρώτη γραμμή της μάχης των εκχιονισμών.

Ακολουθείστε μας στο Google News