Πληροφορούμενος την αδόκητη απώλεια του μακαριστού Μητροπολίτη Φθιώτιδας  Κυρού Νικόλαου ο εκλεγείς Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Νικολάου βύθισε σε πένθος το λαό της Φθιώτιδας και όλης της Στερεάς Ελλάδας. Η Εκκλησία της Ελλάδας στερείται από τούδε έναν φωτισμένο Ιεράρχη και άξιο υπηρέτη Της.

Ο μακαριστός στάθηκε πλάι στην κοινωνία μας, ασκώντας με προσήλωση και ζήλο το έργο του και δίνοντας απλόχερα πνευματική και υλική βοήθεια σε όσους είχαν ανάγκη.

Θα αποτελεί για πάντα ένα υπόδειγμα πεφωτισμένου ιεράρχη που κατέχει ξεχωριστή θέση ως πνευματικός πατέρας στις καρδιές όλων εκείνων που τον γνώρισαν και συμπορεύτηκαν μαζί του.

Η ποιμαντική και φιλανθρωπική του δράση  ας αποτελέσουν οδηγό για όλους μας. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό και η μνήμη του θα πλημμυρίζει τις ψυχές όλων μας.

Προσωπικά, φέρνω με συγκίνηση τη βραχύχρονη, αλλά πολύ βαθιά σχέση μας και τις συναντήσεις μας, που διαπνέονταν από τη βαθιά του πίστη, την αυθεντική χριστιανική του αγάπη προς τον συνάνθρωπο, αλλά και το πάθος του για τη Μητρόπολή του, την οποία υπηρέτησε άοκνα μέχρι το τέλος της ζωής του».