Η Οδός Ονείρων και η Imaginart παρουσιάζουν για πρώτη χρονιά το Φεστιβάλ Σκύρου στο Θέατρο Φαλτάιτς, με τον Χρήστο Θηβαίο και την Φωτεινή Βελεσιώτου, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Αυγούστου 2019.

Ο Χρήστος Θηβαίος μας «συστήνει» μια από τις πιο εναλλακτικές γειτονιές της Αθήνας. «Βόλτα στα Εξάρχεια», με μελωδίες και στίχους του Νικόλα Άσιμου, του Παύλου Σιδηρόπουλου, της Αρλέτας και της Κατερίνας Γώγου.

Ο Χρήστος Θηβαίος παρουσιάζει την μουσική παράσταση «Βόλτα στα Εξάρχεια». Τα «κακόφημα, δημιουργικά, συκοφαντημένα, ιδιαίτερα, καλλιτεχνικά, παραμελημένα Εξάρχεια. Την γειτονιά που συνδέθηκε με μερικές από τις πιο σημαντικές μορφές του νεότερου πολιτισμού μας». Την γειτονιά που αγαπάει, καθώς κατοικεί εκεί από μικρός. Ο Χρήστος Θηβαίος «σκαλίζει» τους μύθους και τα τραγούδια που «κουβαλούν» το… άρωμα των Εξαρχείων. Και ψάχνει για το αποτύπωμά τους στο σήμερα.
Στο δεύτερο μέρος της παράστασης, ο Χρήστος Θηβαίος τραγουδάει όσα έχει και έχουμε αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια: «Άμλετ της Σελήνης, Ας Χαθείς, Αγάπη, Δεν Είμαι Άλλος, Ημερολόγιο, Παλιός Στρατιώτης, Μικρή Πατρίδα, Βροχή μου, Γυναίκα, Ποια Θάλασσα, Ημερολόγιο» και τόσα άλλα.

Μαζί του ο Μάξιμος Δράκος στο πιάνο και ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος στα τύμπανα.

Η Φωτεινή Βελεσιώτου συνεχίζει τα μουσικά της ταξίδια με αφετηρία αυτή τη χρονιά τη Νέα Φιλαδέλφεια που είναι η γειτονιά της και στάσεις σε όλη την Ελλάδα, μοιράζεται τις μουσικές που αγαπάει παρέα με τους μουσικούς που τους νιώθει σαν οικογένειά της. Ταξιδεύει σε αγαπημένα της στέκια σε όλη την επικράτεια, με ανανεωμένο πρόγραμμα και νέες μουσικές αναζητήσεις. Εκτός από τα αγαπημένα «μέλισσες», «διόδια», «στάχτη», φέρνει στο προσκήνιο τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας και επίσης θα ακούσουμε και νέα τραγούδια που συμπεριλαμβάνονται στο νέο της δίσκο που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες. Στο δεύτερο μέρος της παράστασης δίνει έμφαση στο λαϊκό ρεπερτόριο με τραγούδια σπουδαίων συνθετών που όλοι αγαπάμε να τραγουδάμε.
Δίπλα της ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Σωτήρης Μπαλλάς στη Κιθάρα και το τραγούδι, έχοντας στα χέρια του την πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά και ο οποίος με τις ερμηνείες του εκφράζει ολοκληρωμένα τον επίκαιρο λόγο των ποιητών στην ελληνική μουσική.

Επίσης μαζί της σταθεροί συνταξιδιώτες τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Καραμφίλλης στο μπουζούκι, τον τζουρά και τον μπαγλαμά, και ο ο Νίκος Παπαναστασίου στην επιμέλεια της ορχήστρας, το πιάνο και το ακορντεόν.

Μαζί με τον Χρήστο Θηβαίο θα είναι οι Μάξιμος Δράκος (πιάνο), Καλλίστρατος Δρακόπουλος (κρουστά), Γιώργος Κορρές (μηχανικός ήχου).

Μαζί με την Φωτεινή Βελεσιώτου θα είναι ο Σωτήρης Μπάλλας, Γιώργος Καραμφίλλης (μπουζούκι, τζουρά, μπαγλαμά), Νίκος Παπαναστασίου (πιάνο, ακορντεόν, επιμέλεια ορχήστρας).

Θέατρο Μάνου και Αναστασίας Φαλτάϊτς
Είσοδος 10 ευρώ
Διήμερο 16 ευρώ
Ώρα έναρξης 21:30