Ο Πρόεδρος του Τ.Σ Κονιστρών και μέλος του Εμπορικού Συλλόγου, Δημήτρης Κεχρής εκφράζει στην παρακάτω επιστολή, την απορία του, για το πότε ο Σύλλογος ομόφωνα συμφώνησε στο ψήφισμα που αφορά στη συνένωση Δήμων, όταν δεν υπήρξε εξουσιοδότηση για μια τέτοια ενέργεια, αλλά η συμμετοχή στην επίμαχη εκδήλωση ήταν ατομική. Η ανακοίνωση του Δ.Κεχρή έχει ως εξής:

Αγαπητές-οι συνάδελφοι

Διαπιστώνω ότι τελευταία ο Σύλλογος μας αφού «έλυσε όλα τα προβλήματα του κλάδου μας» ασχολείται με θέματα έξω από τις επιδιώξεις , τους στόχους και τα συμφέροντα του Συλλόγου μας , συμμετέχοντας και παίρνοντας θέση με περισσή ανευθυνότητα και χωρίς προηγούμενη έγκριση της Γ.Σ ή τουλάχιστον του Δ.Σ. (θα ήθελα να δω το πρακτικό ) για ένα τόσο σοβαρό θέμα υψίστης σημασίας όπως είναι το σχέδιο Π – Καλλικράτης(ή Καποδίστριας ΙΙ ).

Είναι περίεργο και προκαλεί πολλά ερωτηματικά τι είναι πιο σοβαρό για τον Σύλλογο μας : α) το σχέδιο Π – Καλλικράτης ή β) η μεταφορά της λαϊκής αγοράς ; απ’ ότι διαπιστώνω το Δεύτερο , αφού πραγματοποιήθηκαν πάνω από 5 Γ.Σ. , συγκεντρώθηκαν υπογραφές , πραγματοποιήθηκαν δεκάδες συζητήσεις και συνεδριάσεις του Δ.Σ. καθώς και παραστάσεις στον Δήμο μας . Ενώ για τον Π – Καλλικράτης (θέμα Εθνικής σημασίας ) με περισσή ανευθυνότητα , χωρίς καμία συζήτηση μεταξύ των μελών μας και μεταξύ των μελών του Δ.Σ. , συμμετέχετε σε «πολιτικά και προσωπικά παιχνίδια» , κατηγορώντας την Δημοτική Αρχή ( τυγχάνει να είμαι και πρόεδρος του Τ.Σ. Κονιστρών ) για « μικροπολιτικές και προσωπικές επιδιώξεις » (σύμφωνα με το ψήφισμα της 8/2/2010) . Εκτός αν ερήμην σας και μόνο χρησιμοποιώντας «κάποιοι» την υπογραφή σας , βγάζουν ψηφίσματα . 
Θα ήθελα να μάθω : Δ ι ο ρ γ α ν ω σ ε ή συμμετείχε ο Σύλλογος μας την συγκεκριμένη εκδήλωση , γιατί στο γράμμα που έλαβα κατάλαβα ότι τρεις πρόεδροι ( μεταξύ αυτών η πρόεδρός μας) ως άτομα μας καλούσατε . Τελικά βγήκε ψήφισμα (χωρίς ψηφοφορία???) ως φορείς (υπήρξε εξουσιοδότηση του Δ.Σ προς την Πρόεδρο γιαυτήν την συμμετοχή της και γιαυτό το ψήφισμα ;).

Τέλος μέλη του Δ.Σ. μας συμμετέχουν σε οποιαδήποτε εκδήλωση όμορων Δήμων ( συμφωνώντας πανηγυρικά μαζί τους στο να διατηρήσουν την έδρα τους ) βγάζοντας ψηφίσματα πέρα και έξω από τα συμφέροντα του Συλλόγου μας αλλά και του Δήμου μας . Μήπως υπάρχουν άλλου είδους υπόγειες συμφωνίες και συναλλαγές που δεν γνωρίζουμε , τις οποίες κάποια στιγμή θα μάθουμε και εκπλαγούμε ;;;;

Τα ερωτηματικά είναι πολλά , τα ολισθήματα των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου μας μεγάλα και επικίνδυνα για το μέλλον του Συλλόγου μας και μόνο μια Γ.Σ. όσων τελικά θα έχουν απομείνει μπορούμε να βρούμε την λύση .

Με τα τιμής

το μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Κονιστρών

και Πρόεδρος του Τ.Σ. Κονιστρών

Κεχρής Δημήτριος του Νικολάου