«Φύγετε τώρα είναι το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλαν οι Έλληνες τόσο στον κ. Τσίπρα όσο και στην κυβέρνησή του». Αυτό δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου σε συνέντευξή του στο Ράδιο Ιστιαία, υπογραμμίζοντας ότι και στο παρελθόν έχει υπάρξει ψήφος αποδοκιμασίας, αλλά τώρα ήταν ψήφος αποστροφής και αναγκάστηκε ο κ. Τσίπρας να συρθεί σε πρόωρες εκλογές. Πρόσθεσε, επίσης, ότι ήταν ένα μήνυμα εμπιστοσύνης προς τη ΝΔ, που ήταν το μόνο κόμμα που αύξησε εντυπωσιακά τα ποσοστά του, αλλά και ένα μήνυμα κατά του λαϊκισμού, γιατί επιβραβεύτηκε η ΝΔ για τη στάση της ενάντια σε κάθε λαϊκισμό και γιατί τα λαϊκίστικα κόμματα τύπου Λεβέντη και ΑΝΕΛ καταβαραθρωθήκανε. Χαρακτήρισε, μάλιστα, ως πολύ θετικό αποτέλεσμα τη μείωση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής στο μισό.

Ο βουλευτής εξέφρασε δε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι κατάφεραν ύστερα από πάρα πολλά χρόνια η ΝΔ να είναι πρώτη δύναμη ξανά στην Εύβοια, τονίζοντας ότι στόχος τους είναι να παραμείνουν πρώτη δύναμη.

Για τη σαρωτική επικράτηση του Φάνη Σπανού στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι ο νεότερος Περιφερειάρχης σε όλη την Ελλάδα και στα χρονικά και κατάφερε η Εύβοια να «ρεφάρει» τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία. Ερωτηθείς, στη συνέχεια, για τα αποτελέσματα στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού απάντησε, ότι μετά τον πρώτο γύρο το πιθανότερο αποτέλεσμα ήταν η εκλογή του Γιάννη Κοντζιά, τον οποίο συνεχάρη για τη μεγάλη του νίκη, διαβεβαιώνοντας ότι θα είναι δίπλα στη νέα Δημοτική Αρχή σε κάθε προσπάθεια που έχει στόχο την ανάπτυξη, καθώς υπάρχουν ακόμα πολλά μπορούν να επιτευχθούν, όπως το να γίνει η Αιδηψός Κέντρο ιατρικού τουρισμού.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αυτοδυναμία της ΝΔ και το ενδεχόμενο συνεργασιών με άλλες δυνάμεις ο βουλευτής δήλωσε: «Με το ΚΙΝΑΛ έχουμε αποδείξει, ότι μπορούμε να συνεργαστούμε. Τα θέματα, ωστόσο, των συνεργασιών θα τα εξετάσουμε μετά τις εκλογές. Η αυτοδυναμία είναι απαραίτητη, γιατί πρέπει άμεσα ν’ αλλάξει ο εκλογικός νόμος. Δεν πρέπει η Ελλάδα να βυθιστεί στη δίνη της απλής αναλογικής και θα δείτε τις συνέπειες που θα υπάρξουν στα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια που είναι κατακερματισμένα. Ενδεικτική είναι η περίπτωση της Θεσσαλονίκης όπου ο Δήμαρχος έχει μόνο το 10% των συμβούλων του και θα είναι δύσκολο να υπάρξουν κοινές προσεγγίσεις. Σε επίπεδο δε εθνικής κυβέρνησης είναι πολύ πιο δύσκολες οι συνεργασίες ειδικά σε θέματα οικονομικής πολιτικής. Έχει αποδειχθεί ότι η απλή αναλογική είναι συνταγή ακυβερνησίας. Επειδή το ΚΙΝΑΛ δεν έχει πάρει σαφή θέση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, που πρέπει να αλλάξει τουλάχιστον για τις μεθεπόμενες εκλογές, είναι απαραίτητο να έχουμε αυτοδυναμία.»

Σε ό, τι αφορά τις αντιδράσεις που υπάρχουν μετά το μπαράζ τροπολογιών που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι και η τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου ο Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε ότι είναι για γέλια όσα συμβαίνουν, καθώς πριν από 20 ημέρες όταν κατέθεσε η ΝΔ την ίδια τροπολογία τότε ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να την ψηφίσει. Χαρακτήρισε, επίσης, ως τον απόλυτο εξευτελισμό και ντροπή τα όσα κάνουν τις τελευταίες ημέρες με τις υπουργικές και βουλευτικές τροπολογίες, με τα βολέματα των δικών τους και με τα «καθρεφτάκια» στους ιθαγενείς την ώρα που έχουν προκηρυχθεί εκλογές.