Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τα συνδικάτα εν όψει της ψήφισης των νέων περικοπών- Ποιοι απεργούν ΓΕΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

ΓΕΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Το Εθνικό Συνδικαλιστικό Συμβούλιο ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ αποφάσισε  πρώτο την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, ημέρα συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Η συγκέντρωση των συνδικάτων ορίστηκε στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Άρεως με κεντρικό σύνθημα «Να μην ψηφιστούν τα μέτρα που εξοντώνουν την κοινωνία και την οικονομία».

«Οι δράσεις και οι αγώνες των συνδικάτων θα συνεχιστούν και θα ενταθούν με κάθε τρόπο και μέσο, εφόσον η Κυβέρνηση και η τρόικα επιμείνουν στην κατάθεση και ψήφιση των βάρβαρων αυτών μέτρων ισοπέδωσης κάθε εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος των εργαζομένων», τονίζουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Την Τρίτη 16/10, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα έχουν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ύστερα από αίτημα των συνδικάτων, τα οποία κάνουν λόγο για «αδιέξοδη και καταστροφική ευρωπαϊκή πολιτική, η οποία θα συναντήσει στο τέλος του δρόμου τη διάλυση της κοινωνικής Ευρώπης, βαθύτατους διχασμούς, πρωτόγνωρες και ανεξέλεγκτες συγκρούσεις».

Στις 3 Νοέμβρη, άλλωστε, εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή που είχε καταθέσει η ΓΣΕΕ κατά του δεύτερου Μνημονίου.

Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α.

Την ίδια μέρα, η Ομοσπονδία Ταξί αποφάσισε στάση εργασίας από τις 8 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Όπως ανακοινώθηκε, η κινητοποίηση εντάσσεται στο κάλεσμα της ΕΣΕΕ στους ελεύθερους επαγγελματίες για συμμετοχή σε συλλαλητήριο που διοργανώνει έξω από τα γραφεία της στην οδό Μητροπόλεως στις 12.00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στο οποίο θα συμμετέχει ο ΣΑΤΑ.

ΕΣΕΕ 

Συμμετοχή στην μεγάλη απεργία αποφάσισε και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, ζητώντας την συμπαράσταση όλων των φορέων εκπροσώπησης ελεύθερων επαγγελματιών.

Το κλείσιμο των καταστημάτων θα είναι καθολικό σε όλη την Ελλάδα, κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία και το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί μπροστά από τα γραφεία της ΕΣΕΕ, στην οδό Μητροπόλεως 42 και ώρα 12.00.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου της ΕΣΕΕ την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, σε κεντρικό επίπεδο, αλλά και τοπικό με τη συμμετοχή των Εμπορικών Συλλόγων και όλων των τοπικών κοινωνικών εταίρων.

«Είναι χρέος όλων των μικρομεσαίων και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων η κινητοποίηση να πετύχει, τα καταστήματα να κλείσουν συνολικά και να ακουστεί η φωνή μας μέχρι το υπουργείο Οικονομικών, εκεί που εξυφαίνονται σχέδια για την εξάλειψη της μικρής και μεσαίας εμπορικής επιχείρησης», όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της συνομοσπονδίας.

Νοσοκομειακοί γιατροί

Τέλος, στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, συμμετέχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Η ΟΕΝΓΕ, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, αποφάσισε να συμμετάσχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις από κοινού με τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις Ομοσπονδίες και Συνομοσπονδίες του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα για «την αποτροπή ψήφισης των μέτρων της κυβέρνησης που θα διαλύσουν ολοσχερώς την ελληνική κοινωνία», όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν δημόσιο, δωρεάν, ποιοτικό σύστημα υγείας χρηματοδοτούμενο με επάρκεια από τον κρατικό προϋπολογισμό, καμιά περικοπή στο Ιατρικό Μισθολόγιο, ασφαλή εφημέρευση Νοσοκομείων και ΚΥ και άμεση αποπληρωμή των εφημεριών, στελέχωση Νοσοκομείων και ΚΥ με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Κανένα Νοσοκομείο να μην κλείσει, κανένα νοσηλευτικό κρεβάτι να μην χαθεί», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ.

Οι γιατροί θα ξεκινήσουν μία μέρα νωρίτερα, συμμετέχοντας και στην πανελλαδική απεργία των επιστημονικών φορέων.