Ο πρώην Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Βαγγέλης Βαβουλιώτης και Γιώργος Γιογιός, ζητούν από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων κ. Δήμητρα Σακελλαράκη, να εφαρμοστεί ο Κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και να δοθούν άμεσα τα στοιχεία για την καταβολή του επιδόματος των πλημμυροπαθών. Ένα αίτημα που έχει κατατεθεί από την 10η Σεπτεμβρίου 2020 και δεν έχει απαντηθεί ακόμη όπως ισχυρίζεται ο πρώην Δήμαρχος.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Κυρία Πρόεδρε,

Από 10 Σεπτεμβρίου 2020 υποβάλλαμε, μέσω υμών, στην κα Δήμαρχο αίτημα γνωστοποίησης στοιχείων που αφορούσαν στο έκτακτο επίδομα των 600 € σε κάθε πληγέντα από τις πλημμύρες της 9-8-2020, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ο πρώτες επείγουσες και επιτακτικές ανάγκες τους.

Μέχρι σήμερα Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 δεν έχουμε λάβει καμία έγγραφη απάντηση αν και επανειλημμένα το έχουμε ζητήσει και προφορικά στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Και ενώ Δήμοι και Υπουργείο αναρτούν στο Διαύγεια όλα αυτά τα έκτακτα βοηθήματα, ο Δήμος Χαλκιδέων τα κρατά επτασφράγιστο μυστικό.

Θεωρούμε ότι αυτή η τακτική, της μη ενημέρωσης, υποτιμά το Δημοτικό Συμβούλιο, κατ΄εξοχήν θεσμό λαϊκής εκπροσώπησης, αλλά παραβιάζει και το άρθρο 10§9 του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, που ρητά αναφέρει:

«Επίσης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι μπορούν να καταθέτουν γραπτές ερωτήσεις δια της Προέδρου προς την Δήμαρχο και τα αρμόδια όργανα του Δήμου, οι οποίες απαντώνται, εγγράφως, εντός μηνός…».

Σας επισημαίνουμε για ακόμη μια φορά την παράβαση των καθηκόντων σας και απαιτούμε να εφαρμοστεί άμεσα ο Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και να μας δοθούν άμεσα και εγγράφως τα στοιχεία που ζητήσαμε με την από 10/9/2020 ερώτησή μας “Επίδομα 600 € και επίδομα Οικοσκευής”, προκειμένου να ασκήσουμε τα καθήκοντά μας.

Με εκτίμηση,
Χρήστος Δ. Παγώνης
Βαγγέλης Βαβουλιώτης
Γιώργος Γιογιός

Ακολουθείστε μας στο Google News