Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, Στέφανος Μπασινάς με μια προσωπική του ανακοίνωση, καταγγέλλει τη σύλληψη των πολιτών που αποδοκίμασαν με συνθήματα την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και των λοιπών πολιτικών προσώπων και τον τρόπο που λειτούργησε η αστυνομία στη Χαλκίδα.

Βρέθηκα ως απλός πολίτης την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου στη παραλία της Χαλκίδας, όπου ήταν και η γιορτή των ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ και στη ρίψη του Σταυρού στη θάλασσα για τον καθαγιασμό των υδάτων, όπως είναι γνωστό παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο κ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ.

Θανάσης Ζεμπίλης, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας 2019

 Ανάμεσα στο πλήθος υπήρχε μια ομάδα πολιτών, που βρέθηκε εκεί για να διαμαρτυρηθεί για τα μέτρα και τα μνημόνια που καταδυναστεύουν τους απλούς Έλληνες πολίτες.

Έγινε λοιπόν μια κινητοποίηση από την αστυνομία και ειδικότερα από διάφορους ασφαλίτες που ως άλλοι σερίφηδες στο FAR WEST και φορώντας δερμάτινα μπουφάν και Ray Band γυαλιά, άρχισαν να συλλαμβάνουν πολίτες που διαμαρτύρονταν.

Η επίσημη δικαιολογία για τη σύλληψη τους ήταν η προσβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Κατ΄ αρχήν είμαι υπέρ των θεσμών όπου είναι απαραίτητη για την λειτουργία της Δημοκρατίας.
Μια βασική έννοια της Δημοκρατίας είναι η ελευθερία του λόγου «μέσα στα χρηστά πλαίσια».

Μπορεί να διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα αγωνίζομαι μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός μου να το λες (Βολτέρος).

Γεννιούνται όμως πάρα πολλά ερωτήματα:

1) Τα μέτρα που παίρνονται δεν προσβάλλουν τους Έλληνες πολίτες; Αν ναι γιατί δεν ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ;
2) Η συμπεριφορά ορισμένων από την αστυνομία ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ θυμίζοντας παλαιότερες εποχές;
3) Γιατί αυτή η κινητοποίηση των μέτρων ασφάλειας δεν γίνεται και για την όλο και αυξανομένη εγκληματικότητα;

Δεκάδες ακόμα ερωτήματα είναι στο στόμα όλων των απογοητευμένων πολιτών, όπου δεν έχουν κουράγιο ούτε την οργή τους να ξεσπάσουν και να δείξουν την αλληλεγγύη τους απέναντι στους συνανθρώπους τους.

ΤΟ ΚΑΖΑΝΙ ΟΜΩΣ ΒΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ.
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΑΣΙΝΑΣ