Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στον Υφυπουργό κ. Ντόλιο με τον βουλευτή Συμεών Κεδίκογλου, τον Δήμαρχο κ. Ψαρρό και τον Αντιδήμαρχο κ. Κατζούρα σχετικά με τις ζημιές που υπέστη ο δήμος στις παραλιακές ζώνες από τις ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες της χειμερινής περιόδου, με αίτημα την ενίσχυση από πλευράς του υπουργείου για την αποκατάσταση των φθορών.

Ο κ. Ντόλιος, μιλώντας ανοικτά προς τη δημοτική αρχή, απάντησε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, δεσμεύτηκε όμως να επανεξετάσει το θέμα τον Μάιο που θα έχουν διαμορφωθεί τα τελικά περιθώρια που θα έχει στη διάθεσή του. Ο βουλευτής εξάλλου προέβη και σε κατάθεση της σχετικής αναφοράς στη Βουλή προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

Στη συνάντηση ακόμα συζητήθηκαν οι νέοι τρόποι χρηματοδότησης και οι οικονομικές ανάσες που δόθηκαν πρόσφατα στους δήμους, όπως: επιμήκυνση του δανείου που έχουν συνάψει με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μέχρι και 25 έτη με ειδικό επιτόκιο, ειδική πρόβλεψη για την τακτοποίηση των οικονομικών ανοιγμάτων των ΟΤΑ προς το ΤΠκΔ μέχρι το τέλος του 2011, με χορήγηση νέων δανείων 25ετούς διάρκειας, που θα είναι απαλλαγμένα από τους τόκους υπερημερίας. Δήμοι που αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα, με την ένταξή τους στην παραπάνω ρύθμιση, θα βελτιώσουν τα οικονομικά τους μεγέθη, μειώνοντας σημαντικά το ποσό της ετήσιας τοκοχρεολυτικής δόσης.

Στην ίδια ρύθμιση προβλέπεται η μεταφορά των κονδυλίων από το υπουργείο Παιδείας για την πληρωμή των καθαριστριών των σχολείων. Επισημαίνεται ότι μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς οι καθαρίστριες θα απασχολούνται στις υπηρεσίες του δήμου μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.

Επίσης, προβλέπεται εξόφληση των υποχρεώσεων που είχαν οι νομαρχίες προς τους λεωφορειούχους, και απόδοση αυτής της αρμοδιότητας με τα αντίστοιχα κονδύλια στους δήμους από 1-7-2011.
Σημαντική εξέλιξη και η ανακοπή των κατασχέσεων στις οποίες έχουν προχωρήσει προμηθευτές εναντίον των δήμων μέχρι την έκδοση τελεσίδικης δικαστικής απόφασης.

Τέλος, μεγάλη ανάσα για τους δήμους αποτελεί η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να αποδοθούν στους δήμους όλης της χώρας, 107 εκατ.ευρώ, που αποτελούν το 50% των παρακρατηθέντων πόρων παρελθόντων ετών.

Τόσο ο βουλευτής όσο και η δημοτική αρχή συμφώνησαν ότι ήταν μια γόνιμη συνάντηση, από την οποία αποκόμισαν καινούρια γνώση και πληροφόρηση.

Για ένα άλλο θέμα του δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, το καταφύγιο τουριστικών σκαφών στις Ροβιές, την πορεία του οποίου παρακολουθούσε στενά ο βουλευτής, σημειώθηκε η δυσμενής εξέλιξη της ανάκλησης της σχετικής πρόσκλησης για ένταξη του έργου. Ο βουλευτής πρόκειται να θέσει το θέμα τόσο στη Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας όσο και στον αιρετό Περιφερειάρχη τις επόμενες μέρες.