Ο υποψήφιος δήμαρχος Καρύστου Γιάννης Μανώλης κάνει λόγο για ακέφαλη διοίκηση στο Διόκλειο Νοσοκομείο Καρύστου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Μανώλη:

Το Διόκλειο Νοσοκομείο Καρύστου είναι ακέφαλο εδώ και 6 μήνες. Ο λόγος που δεν επιλέχθηκε Διοίκηση οφείλεται σε 3 γνωστά πρόσωπα, τα οποία με την επιμονή τους ήθελαν να τοποθετήσουν Διοικητή της αρεσκείας τους. Το γεγονός ότι το Νοσοκομείο έχει μείνει ακέφαλο έχει οδηγήσει σε μια ραγδαία υποβάθμιση. Μέρα με την ημέρα γιατροί παραιτούνται και φεύγουν, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασθενών. Αποκορύφωμα αποτέλεσε η παραίτηση του νεφρολόγου, ο οποίος είχε διοριστεί για να λειτουργήσει τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ).

Οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου, η οποία οφείλεται στην εμμονή της δημοτικής αρχής να επιλέξει μία ακριβή κατασκευή με τα 750.000 ευρώ δωρεά της “ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ” αντί να προτιμήσει την γρηγορότερη και φθηνότερη λύση της προκάτ κατασκευής, ουσιαστικά έθαψε την προσπάθεια της κατασκευής ΜΤΝ. Το έργο θα ξεκινήσει. Τα χρήματα θα απορροφηθούν.

Αλλά, δυστυχώς, η ΜΤΝ θα κάνει χρόνια να λειτουργήσει. Ο λόγος είναι ότι τα συγκεκριμένα χρήματα δεν επαρκούν για την ολοκλήρωση του έργου, ενώ χρειάζονται και επιπλέον χρήματα για τα μηχανήματα της ΜΤΝ. Συν τοις άλλοις, χρειάζεται να διορίσουμε νεφρολόγο για την λειτουργία του.

Το θεώρημα που κυριαρχεί στην Καρυστία τα τελευταία χρόνια, ισχύει και σε αυτήν την περίπτωση: η απληστία των λίγων ταλαιπωρεί τους πολλούς! Οι νεφροπαθείς συντοπίτες μας συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται, κάνοντας χιλιόμετρα για αιμοκάθαρση, εξαιτίας της απληστίας συγκεκριμένων ανθρώπων. Ξέρετε ποιοί είναι αυτοί! Όπως και ξέρετε ποιοι σκόπιμα επιδιώκουν την υποβάθμιση του Διόκλειου Νοσοκομείου Καρύστου για να ευνοηθούν ιδιωτικές επενδύσεις στην Υγεία. Σε αυτά τους τα σχέδια θα μας βρουν απέναντι. Θα είμαστε παρόντες και στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα του Διόκλειου Νοσοκομείου Καρύστου!

Ακολουθείστε μας στο Google News