Ο Γιάννης Μανώλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μαρμάρι Ευβοίας. Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Χαρά Γεωργατζή, από τις Ροβιές Ευβοίας, και έχουν ένα παιδί τον Νικόλα.

Τα πρώτα γράμματα τα έμαθε στο Δημοτικό Σχολείο Μαρμαρίου. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Μαρμαρίου και το Γενικό Λύκειο Καρύστου. Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Οικονομία από το London School of Economics & Political Science.

Τον Ιούνιο του 2017 ανακηρύχθηκε διδάκτορας με βαθμό “Άριστα” στον Τομέα Δημόσιου Δικαίου και Πολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διατριβή του διακρίθηκε και βραβεύτηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων. Έχει κάνει τρεις επιστημονικές ανακοινώσεις σε Διεθνή Συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και δύο επιστημονικές δημοσιεύσεις, ένα άρθρο στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Business and Social Science και ένα κεφάλαιο στο Συλλογικό Τόμο «Ειδικά Θέματα Δημοσίων Πολιτικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» των εκδόσεων Ι. Σιδέρης.

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όπως: α) Χειμερινό Σχολείο UNESCO για την Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση στη Βενετία β) Εκπαιδευτικό Σεμινάριο UNESCO στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο Ντακάρ γ) Χειμερινό Σχολείο Μεθοδολογίας & Πολιτικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης και δ) Μεταπτυχιακό Σεμινάριο στις Τεχνικές Διαπραγμάτευσης στη Σχολή Διακυβέρνησης του Harvard.

Εργάζεται ως Program Manager στην Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO. Είναι αναπληρωματικό μέλος στην Επιτροπή Στρατηγικής του Προγράμματος crowdfunding “Act4Greece” της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Πριν ενταχθεί στην UNESCO, εργάστηκε ως σύμβουλος δημόσιας πολιτικής και ανάπτυξης και συνεργάστηκε τόσο με δημόσιους όσο και με ιδιωτικούς οργανισμούς.

Εργάστηκε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις εταιρείες “Ankit Media” στο Λονδίνο και “GAOTIME” στη Σαγκάη. Τον Φεβρουάριο του 2019, συμμετείχε στο 67ο National Prayer Breakfast στην Ουάσιγκτον κατόπιν πρόσκλησης της αμερικάνικης κυβέρνησης.

Τον Ιανουάριο του 2017, είχε την τιμή να συμπεριληφθεί στα 15 πρώτα νέα στελέχη του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Είναι μέλος του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Πόρων και Διαφάνειας της ΝΟΔΕ Ευβοίας.

Ακολουθείστε μας στο Google News