Την άποψή του για τη σκέψη της ΕΣΕΕ να προσφύγει στο ΣΤΕ κατά του ασφαλιστικού νόμου εκφράζει μέσω επιστολής του το μέλος του ΔΣ του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ευβοίας Γιάννης Μαραγκός.

Η ΕΣΕΕ σε πρόσφατη ανακοίνωση της ενημερώνει ότι σκέφτεται να προσφύγει στο ΣΤΕ κατά του  ασφαλιστικού νόμου, γιατί όπως επισημαίνει με το νέο ΕΦΚΑ ύστερα από έρευνα την οποία διεξάγει προκύπτει ότι οι επαγγελματίες καλούνται να πληρώνουν το 77% χαμηλότερες εισφορές, το 9% ίδιες με πριν και μόνο το 14% υψηλότερες εισφορές από αυτές που πλήρωναν έως τώρα. 
Εύκολα μπορεί κανείς να καταλάβει ότι σε αυτό το μικρό 14% πιθανόν να ανήκουν οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις Ελληνικών και ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων, οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν με το υπόλοιπο 86%, όπου ανήκουν οι μεσαίες, οι μικρές και οι πολύ μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις. 
Ανατρέχοντας στο πρόσφατο παρελθόν να θυμίσω πως όταν ψηφίστηκε το φορολογικό, όπου η άνοδος των συντελεστών έβλαπτε το 100% της επιχειρηματικότητας, η ΕΣΕΕ δεν κινήθηκε ανάλογα. Αλλά τότε το 14% των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων είχε την εναλλακτική της αλλαγής έδρας στη Βουλγαρία ή σε κάποιες άλλες χώρες με πολύ μικρό συντελεστή φορολόγησης, ενώ οι μικρές επιχειρήσεις σήκωσαν και συνεχίζουν να σηκώνουν το βάρος αυτής της φορολογικής μεταρρύθμισης.