Στα πλαίσια της περιοδείας του ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Ανέστης, συναντήθηκε με εκπροσώπους των ψαράδων του Νοτίου Αιγαίου και συνομίλησε μαζί τους για θέματα που αφορούν την πρωτογενή παραγωγή και τον τουρισμό.

«Πρότυπο μοντέλο αξιοποίησης των δυνατοτήτων που προσφέρει μια τοπική οικονομία μπορεί να αποτελέσει η νησιωτική Ελλάδα που συνδυάζει πρωτογενή παραγωγή και τεράστιες ανάγκες κατανάλωσης αγροτικών προϊόντων από τον τουρισμό. Με υπευθυνότητα, με προγραμματισμό αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και εργαλείο τη συμβολαιακή γεωργία αυτή η πρόκληση δύναται να φέρει αξιόλογα αποτελέσματα και πρέπει να την επιχειρήσουμε». Αυτό δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Κω.

Ο κ. Ανέστης συναντήθηκε με εκπροσώπους των ψαράδων του Νοτίου Αιγαίου, με τους οποίους συμφώνησε να υπάρξει άμεση συνεργασία για να λυθούν ζητήματα του αλιευτικού κλάδου αλλά και για την συμμετοχή των εκπροσώπων των αλιέων στην διαμόρφωση των αποφάσεων που τους αφορούν.

Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι οι ψαράδες πρέπει να είναι οι προστάτες του θαλάσσιου πλούτου και του θαλάσσιου περιβάλλοντος και έτσι να αντιμετωπίζονται.