Για άλλη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε στο Μετόχι Κύμης η Γιορτή Κερασιού, που συγκέντρωσε πολύ κόσμο.

Το Μετόχι Ευβοίας παράγει και διαθέτει αυτόν τον καιρό στην αγορά, ένα από τα ωραιότερα φρούτα της Ελληνικής γης, το κεράσι. Το κεράσι Μετοχίου είναι αρίστης ποιότητας και από τα γευστικότερα φρούτα που διατίθενται στην αγορά. Είναι  το πρώτο φρούτο του καλοκαιριού, γι αυτό και οι κάτοικοι Μετοχίου, το πρώτο Σάββατο του Ιουνίου, διοργανώνουν από το 1988 έως και σήμερα στο χωριό τους, με μεγάλη επιτυχία, την γιορτή κερασιού, για να κάνουν ευρύτερα γνωστό το προϊόν, που αποτελεί και ένα από τα σημαντικότερα έσοδά τους. 
Η γιορτή διοργανώνεται από το Τοπικό Συμβούλιο και τους φορείς του χωριού και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης. Η εκδήλωση έγινε στην κεντρική πλατεία του χωριού, όπου είχαν τοποθετηθεί μεγάλα τραπέζια με καρέκλες για τους προσκεκλημένους. Στις δύο εισόδους της πλατείας είχαν στηθεί πάγκοι, όπου οι νέοι του χωριού προσέφεραν στον κόσμο κύπελλα με κεράσια. Ο χώρος είχε διακοσμηθεί με δεκάδες κόκκινα μπαλόνια, που συμβόλιζαν το κεράσι. Τα ψητά και οι σαλάτες προσφέρονταν από τους συλλόγους σε πακέτα, με πολύ προσιτή τιμή.   
Την γιορτή προλόγισε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Κατσής, ο οποίος καλωσόρισε τον κόσμο που με την παρουσία του τίμησε την γιορτή και αναφερόμενος στο κεράσι είπε, ότι σκοπός της διοργάνωσης είναι να γίνει ευρύτερα γνωστό το προϊόν αυτό, να επισημανθεί η άριστη ποιότητά του και να προβληθούν τα τυχόν προβλήματα του χωριού, για την άμεση επίλυσή τους. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους χορηγούς της εκδήλωσης, όπως τον υπουργό τουρισμού κ. Μαρκόπουλο, ο οποίος φέτος, όπως είπε ο κ Κατσής, επιχορήγησε την εκδήλωση, δίνοντας από το υπουργείο του ένα σημαντικό ποσό, την Νομαρχία Εύβοιας και το Δήμο Κύμης.  Χαιρετισμό απηύθυναν ο υπουργός τουρισμού κ. Μαρκόπουλος, ο Δήμαρχος Κύμης κ. Θωμάς, ο εκπρόσωπος της Νομαρχίας αντινομάρχης κ. Βουρδάτος και οι βουλευτές Ευβοίας κ. Περλεπέ και κ. Παπαγεωργίου.
Στη γιορτή τιμήθηκε και η υπεραιωνόβια Μετοχιάτισσα Κατερίνα Τσώνη, που σήμερα είναι 105 χρονών
Το γλέντι άνοιξε το χορευτικό τμήμα παραδοσιακών χορών  Μετοχίου, αποτελούμενο από νέους του χωριού και συνεχίστηκε έως αργά το βράδυ, με το συγκρότημα της Μαρίας Νομικού και Κώστα Αφέντη.