Επιστολή του Γιάννη Λιονάκη προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου για τη χθεσινή συνεδρίαση, η οποία ωστόσο δεν συζητήθηκε, όπως τονίζει ο Γιάννης Λιονάκης λόγω άρνησης του Π.Σίμωση.
Η επιστολή έχει ως εξής:

Κοινή στόχευση των μελών του Επιμελητηρίου προϋποθέτει συμμετοχή όλων στις αποφάσεις του.
 Οι καιροί είναι εξαιρετικά δύσκολοι με ιδιαίτερες απαιτήσεις….
Δεν μπορούμε πλέον να λειτουργούμε με λογικές και πρακτικές «προ κρίσης» διότι αυτές μας οδήγησαν στην κρίση.
 
Τους τρεις μήνες της παρούσας διοίκησης, τα μέλη του συνδυασμού Νέο Επιμελητήριο δεν γνωρίζουν τον διοικητικό προσανατολισμό, ούτε συμμετέχουν στις αποφάσεις , γιατί ενημερώνονται επιλεκτικά, για ορισμένα θέματα από αυτά που μας αφορούν όλους.
 
Το επιμελητήριο διοικείται από ένα στενό κύκλο ορισμένων οι οποίοι αποφασίζουν αποκλείοντας την αντιπολίτευση…
 
Ως συνδυασμός Νέο Επιμελητήριο είχαμε προεκλογικά δεσμευτεί για το άνοιγμα του Φορέα, τη διοχέτευση της πληροφορίας σε όλα τα μέλη, τη χρηστή διαχείριση μέσω διαφανών διαδικασιών, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καιρών….
Σήμερα οι έμποροι και επαγγελματίες του νομού οδηγούνται στον αφανισμό και το Επιμελητήριο λειτουργεί ως ιδιόκτητο, «μαγαζί γωνία» …
 
 Έχουμε ζητήσει να έχουμε πρόσβαση στα στοιχεία και τις αποφάσεις τις διοικητικής επιτροπής προκειμένου να ασκήσουμε το ρόλο μας ως αντιπολίτευση αλλά και για να συνδιαμορφώσουμε την πολιτική του φορέα μέσω προτάσεων και θέσεων…
 
Μέχρι σήμερα βρίσκουμε άρνηση και αδιαφορία από τον Πρόεδρο και τη Διοικητική Επιτροπή….
Ακόμα και το θέμα της σημερινής συνεδρίασης δεν το πληροφορηθήκαμε εγκαίρως προκειμένου να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να καταθέσουμε εμπεριστατωμένο σχέδιο για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν προς την κατεύθυνση στήριξης των μελών μας….
 Δεν θέλουμε αυτές οι προτάσεις να περιλαμβάνουν μόνο τις απόψεις των εκλεγμένων μελών μας αλλά να προέρχονται και από μια τρόπον τινά διαβούλευση με όλους τους υποψηφίους συμβούλους και με επαγγελματικούς φορείς ανά το νομό….
Στην επόμενη συνεδρίαση θα καταθέσουμε ένα πλαίσιο προτάσεων που θα συζητηθεί με όλα τα μέλη του Νέου Επιμελητηρίου καθώς θεωρούμε πολύ σημαντικό κομμάτι η ενέργεια αυτή να μην γίνει με προχειρότητα και για λόγους εντυπωσιασμού…
Οι έμποροι και οι επαγγελματίες του νομού περιμένουν πολλά από αυτή τη διοίκηση….
Δεν έχουμε το δικαίωμα να τους διαψεύσουμε με πρόχειρες προτάσεις, λεκτικές πομφόλυγες και φραστικές ανέξοδες συζητήσεις προς τέρψιν εντυπωσιασμού….
Θεωρούμε για ακόμη μια φορά προσβλητικό και μειωτικό για το θεσμικό μας ρόλο να καλούμαστε σε μια συνεδρίαση για τις ενέργειες που θα καθορίσουν τον τρόπο δράσης της διοίκησης τρεις μέρες πριν από τη συνεδρίαση και στην περίπτωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης χωρίς καν να σταλεί πρόσκληση….
Λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης που δεν μπορώ να αναβάλλω και εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την προχειρότητα αντιμετώπισης ενός τόσο σημαντικού θέματος δεν θα συμμετέχω στην σημερινή συνεδρίαση
 
Ο επικεφαλής του συνδυασμού Νέο Επιμελητήριο
 
Γιάννης Λιονάκης

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019