Νέες καταγγελίες απο πλευράς Γιάννη Σιαγιάννη για τον Δήμαρχο Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά, που αφορά σε χορηγία των 330.000 ευρώ απο τη ΔΕΗ στον ιδιωτικό ΑΟ Κύμης.

Η χθεσινή αποκάλυψη μας για τη χορηγία των 330.000 ευρώ από τη ΔΕΗ στον ιδιωτικό Α.Ο. Κύμης – ιδιοκτησίας της οικογένειας Θωμά – έρχεται να αναδείξει για πολλοστή φορά, (και φοβόμαστε όχι τελευταία), το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου σαν το απόλυτο αρνητικό παράδειγμα ενός ιδιότυπου ‘’ φαύλου καθεστωτισμού ‘’ που όμοιο του το κίνημα της Αυτοδιοίκησης της Ευβοίας δεν έχει να επιδείξει.
 Η απροσχηματιστη εμμονή του κ. Θωμά και της οικογένειας να ‘’αρπάξει ‘’ όλες τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται ή ‘’ δημιουργούνται ‘’ και να συνεργαστεί με πρόθυμους φορείς – κακούς διαχειριστές δημοσίου χρήματος – για να ‘’επιχορηγήσει’’ ιδιόκτητους ομίλους, βιάζει κατάφορα τους κανόνες της Πολιτικής Ηθικής και αγγίζει τα όρια της γνωστής ‘’ αμαρτωλής’’ σχέσης του Νομιμου και του Ηθικού.
 Η κατάργηση της έννοιας του ανταποδοτικού οφέλους προς τις ‘’πληγείσες’’ τοπικές κοινωνίες (ΔΕΗ) και ο επαναπροσδιορισμος της σαν αντισταθμιστικές οφειλές σε προσφερόμενες Υπηρεσίες αμφίβολης νομιμότητας , μας οδηγεί σε διαδικασίες ξένες προς τη χρηστή διοίκηση , τη διαφανή διακίνηση του Δημόσιου Χρήματος, και σε εκφυλιστικά διαβρωτικά φαινόμενα που σημάδεψαν και δυστυχώς συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν τη Μνημονιακή Ελλάδα.
 Η επένδυση σε ρητορικές Αντιμνημονιακές κορώνες ευτυχώς δεν μπορεί να κρύψει το πραγματικό πρόσωπο των ιδιοτελών σύγχρονων δημαγωγών .
 Δημαγωγών που νομίζουν ότι απευθύνονται σε χωρίς βούληση και γνώση Δημότες ελπίζοντας στην παλιά γνωστή τους μέθοδο της ‘’σιωπής των αμνών’’.
 Αυτοδιοικητικοί που συμπεριφέρονται σαν μονοπροσωπη εξουσία – αγνοώντας θεσμούς και Δημοτικό Συμβούλιο – διεκδικούν και λαμβάνουν χορηγίες όχι για τη πραγματική οικονομία και την Ανάπτυξη του Δήμου , όχι για τη χρηματοδότηση των αναγκών των σε εγκατάλειψη οικισμών και βασικών έργων υποδομής, αλλά για την οικονομική ενίσχυση και προαγωγή ιδιωτικών ομίλων.
 Η ΔΕΗ εσχάτως αποδεικνύεται πολύ γενναιόδωρη σε Ομίλους και σε ‘’συμφέροντα’’ ξένα προς τη Δημοτική πραγματικότητα.
 Δεν αποδεικνύεται γενναιόδωρη στο να επουλώσει ανταποδοτικά αυτά που προκάλεσε με τη λειτουργία της στις τοπικές κοινωνίες.
 Με αυτή τη γενναιοδωρία είμαστε αποφασισμένοι και υποχρεωμένοι να ασχοληθούμε εκφράζοντας την καθολική απαίτηση των Δημοτών μας.
Εγώ προσωπικά και οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ αλλά και όλη η Αντιπολίτευση του Δήμου Κύμης _ Αλιβερίου έχουμε την υποχρέωση να βαδίσουμε το δρόμο της Διαφάνειας και των Αποκαλύψεων.
 Την αποκατάσταση της Ηθικής πλευράς της Διαχείρισης, είτε Δημοτικής, είτε της Επίσημης Δημοσίας Χορηγού.

Άννα Παππά, Υποψήφια Εύβοιας ΝΔ 2019 Ιούλιος

 31/5/2012

 ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ

 ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
 ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ