Τον Προμηθέα Πατρών νίκησε με 77-66 ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στο Κλειστό της Κανήθου στη Χαλκίδα.
Η Κύμη παρουσιάζοντας το ίδιο σοβαρό αγωνιστικό πρόσωπο όπως κάνει πάντα στο γήπεδό της, επικράτησε του Προμηθέα Πατρών με 77-66. Εκτός από την σπουδαία σημασία της νίκης, οι γηπεδούχοι είναι ικανοποιημένοι και από τη διαφορά των 11 πόντων η οποία μπορεί να παίξει το δικό της ρόλο στη συνέχεια της Basket league.
Σε ένα παιχνίδι το οποίο ήταν ντέρμπι μέχρι και το τελευταίο πεντάλεπτο, η Κύμη (χωρίς τον Μόργκαν) είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων με τρία Ελληνόπουλα να κάνουν τη διαφορά. Τουντζιαράκης (17π., 7ρ.), Σιγκούνας (11π., 6ρ.) και Σταμάτης (11π. 4ρ.) πρωταγωνίστησαν στη νίκη της ομάδας τους.
Ο Άγγελος Τσάμης με βολές μείωσε σε 65-61 (37′), αλλά η συνέχεια αποδείχθηκε καταστροφική για την ομάδα του Νίκου Βετούλα η οποία για δεύτερο συνεχόμενο ματς έπαιξε άσχημα στον επίλογο αγώνα (είχε προηγηθεί με τον ΠΑΟΚ στην Πάτρα).
Νίκησε γιατί: Η Κύμη ήταν καλύτερη σε δίποντα (57%-46%), έκανε πάρτι στα ριμπάουντ (44-25) και δεν της στοίχισαν τα 16 λάθη (9 ο αντίπαλος).
Έκαναν τη διαφορά: Ο Σταύρος Τουντζιαράκης εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Τζόρνταν Μόργκαν και στα 35:1ο που έπαιξε είχε 17 πόντους (8/12δ., 1/2β.), 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 λάθη και δύο κοψίματα.
Σπουδαία δουλειά έκανε σε άμυνα, οργάνωση κι επίθεση και ο Δημήτρης Σταμάτης (11π., 4ρ.).
Πέρασε και δεν ακούμπησε: Ο Μίροσλαβ Τόντιτς σε 23:20 είχε 2 πόντους με 0/4 δίποντα και 1/6 τρίποντα.
Σημείο κλειδί: Ουσιαστικά στο 65-61, το εύστοχο τρίποντο το Σταμάτη κι ένα καλάθι και φάουλ του Τουντζιαράκη χάρισαν τη νίκη στους γηπεδούχους.
Αφανής «ήρωας»: Ο Αλέξανδρος Σιγκούνας ήρθε από τον πάγκο κι έδωσε 11 πόντους (4/7δ., 1/1τρ., 0/2β.) και 6 ριμπάουντ ενώ έπαιξε και σπουδαία άμυνα στον Τόντιτς.
Τι πετάνε: Η Κύμη τα 16 λάθη και ο Προμηθέας τα 14 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ.
Τα δεκάλεπτα: 21-19, 39-40, 53-49, 77-66
Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθείστε μας στο Google News