Ανακοίνωση της υποψήφιας Δημάρχου Μεσσαπίων – Διρφύων, Μαρίας Φουρλής για την επίσκεψη και τις εξαγγελίες της Υπουργού Περιβάλλοντος, Τ.Μπιρμπίλη.

Αφού για αρκετό διάστημα διαβεβαίωναν ότι το νερό στην περιοχή των Μεσσαπίων δεν έχει πρόβλημα δηλητηριάζοντας το λαό με ρυπασμένο νερό η κυβέρνηση, οι τοπικές αρχές και οι υποψήφιοι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στην περιοχή ήρθαν να ξεπλύνουν τις ευθύνες τους μπροστά στις εκλογές.
Ο λαός της Μεσσαπίας δεν πρέπει να ξεγελαστεί από αυτά τα προεκλογικά παιχνίδια που στόχο έχουν να του ρίξουν στάχτη στα μάτια, να του αποσπάσουν για άλλη μια φορά την ψήφο. Είναι καθαρό πως ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, «ανεξάρτητοι» και «υπερκομματικοί» υποψήφιοι τα βρίσκουν ενάντια στους εργαζόμενους για να προστατέψουν τα συμφέροντα των βιομηχάνων και των πλουτοκρατών.
Αυτό προκύπτει από την τοποθέτηση της Υπουργού Περιβάλλοντος η οποία αποποιήθηκε της ευθύνης για την παροχή καθαρού νερού για τους κατοίκους της περιοχής. Δεν πρότεινε άμεσα μέτρα για την απορρύπανση της περιοχής, για την εξυγίανση του υδροφόρου ορίζοντα, για τον καθορισμό αυστηρού ορίου για την παρουσία εξασθενούς χρωμίου στο νερό παραπέμποντας τα θέματα αυτά σε έρευνες και επιστημονικές διασκέψεις που θα γίνουν στο μέλλον.
Κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση κοροϊδεύουν το λαό αποδίδοντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλο.
Ο λαός της Μεσσαπίας πρέπει να τιμωρήσει αυτούς που με τη στάση τους υπερασπίζονται την πολιτική του ΠΑΣΟΚ η οποία τον καταδικάζει να ζει σε ένα περιβάλλον ρυπασμένο, τον καταδικάζει να πίνει δηλητήριο.
Η θέση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ είναι να παρθούν άμεσα μέτρα για παροχή καθαρού νερού στην περιοχή με ευθύνη του κράτους και χωρίς καμιά επιβάρυνση των λαϊκών οικογενειών. Να δημιουργηθεί κατάλληλη υποδομή διαχείρησης τοξικών αποβλήτων και να σταματήσει η απόθεση τους στα Μεσσάπια ή σε άλλες περιοχές. Να αποκατασταθούν οι ζημιές που έχουν προκληθεί στην περιοχή. Να πραγματοποιηθούν προληπτικοί έλεγχοι στην υγεία των κατοίκων της περιοχής μας με έμφαση στα μικρά παιδιά. Να πραγματοποιηθούν συστηματικοί έλεγχοι στα αγροτικά προϊόντα και τα υπόλοιπα διατροφικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή μας και να αποζημιωθούν οι αγρότες που έχουν πάθει ζημιά με 100% αποζημίωση και αναπλήρωση του χαμένου αγροτικού εισοδήματος.