Η «2η Αθλητική Ημερίδα» της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας, θα γίνει στη Χαλκίδα, και θα συμμετέχουν Ειρήνη Αϊνδηλή, Πύρρος Δήμας, Νάσος Γαλακτερός, Έρρικα Πρεζεράκου, Φανή Ψαθά και άλλοι αθλητές μας που έχουν κάνει την Ελλάδα υπερήφανη, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στις 8.30 το πρωί στο Κλειστό Γυμναστήριο Κανήθου.

Μετά από συναντήσεις της Προέδρου του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), Λίλιαν Ζλακώνη, της Δ/ντριας ΕΘΝ.Ο.Α. Ιλεάνας Κλοκώνη και της Ολυμπιονίκου, Ειρήνης Αϊνδιλή, αποφασίστηκε, ώστε η πόλη της Χαλκίδας να είναι ο επόμενος σταθμός, που θα φιλοξενήσει την «2η Αθλητική Ημερίδα της ΕΘΝ.Ο.Α.» για την ερχόμενη Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 08:30 π.μ., στο κλειστό γυμναστήριο «Τ. Καμπούρης», στην Κάνηθο, στο πλαίσιο προώθησης του Αθλητισμού, των αρχών του «Ευ Αγωνίζεσθαι», του «Φίλαθλου Πνεύματος» και της εξωσχολικής Φυσικής Αγωγής.

Θανάσης Ζεμπίλης, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας 2019

Οι μαθητές και μαθήτριες, από τη Β΄ τάξη Δημοτικού μέχρι και τη Β΄ τάξη Γυμνασίου, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αγώνες ανοιχτής καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης, να μάθουν τη δύναμή τους μέσα από το άθλημα των αθλημάτων, την άρση βαρών, να συμμετέχουν σε μίνι προπόνηση, τεχνικές υψηλής δεξιότητας και θεαματικές λαβές στα Ολυμπιακά Αθλήματα, ρυθμική γυμναστική και ελληνορωμαϊκή πάλη. Ζέσταμα με παιχνίδια ολόπλευρης ανάπτυξης, γρηγορότερα, ψηλότερα, δυνάτοτερα.

Στην αθλητική ημερίδα συμμετέχουν οι Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιοι και Ευρωπαίοι Πρωταθλητές μας: Πύρρος Δήμας, Ειρήνη Αϊνδηλή, Νάσος Γαλακτερός, Έρρικα Πρεζεράκου, Ελευθερία Χατζηνίκου, Φανή Ψαθά και ο Βασίλης Κολλάρος.

Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και νέους της πόλης μας, να γεμίσουν το στάδιο και να στηρίξουμε την προσπάθεια της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας, των αθλητών-Ολυμπιονικών που την απαρτίζουν, με υψίστη τιμή, τη συμμετοχή της δικής μας Ολυμπιονίκης, ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΪΝΔΙΛΗ. Αξίζει τα παιδιά να δοκιμάσουν, να βιώσουν στην πράξη όλα τα αθλήματα και να μάθουν να κάνουν τον Αθλητισμό «τρόπο ζωής».

Αξίζει η συμμετοχή σας, αξίζει η προσπάθεια, καθώς τα ολυμπιακά ιδεώδη αντιπροσωπεύουν σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε ίσως, ένα παιδαγωγικό προσανατολισμό για την νεολαία μας, που διαμορφώνει τη σκέψη, την πνευματική διαδικασία, και τη συμπεριφορά των νέων ανθρώπων παγκοσμίως.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας, ο Δημοτικός Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), με την ουσιαστική συμπαράσταση της Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας, συντονίζουν τις δράσεις τους και συνεργάζονται, με σκοπό την προαγωγή και διατήρηση αυτών των παιδαγωγικών αξιών.