Να προστατευθεί η περιουσία του Λιμενικού Ταμείου, ζητά ο Βασίλης Κεδίκογλου σε ανοιχτή επιστολή του προς τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ.Ν.Λέγκα με την οποία αναφέρεται στην αναστήλωση του «κύματος» στην Αιδηψό:

«Στην Αιδηψό λειτούργησε ως επιθαλάσσιο (ολόκληρο εντός της θαλάσσης) κέντρο, κτίριο με την επωνυμία «ΤΟ ΚΥΜΑ», το οποίο είναι μη καταγραμμένο Δημόσιο Κτήμα. Αποτελεί σύμβολο για την πόλη και έχει κηρυχθεί προστατευόμενο του Ν. 1469/50 «περί προστασίας ειδικής κατηγορίας οικοδομημάτων και έργων τέχνης μεταγενεστέρων του 1830» διότι «παρουσιάζει ιδιαίτερο μορφολογικό ενδιαφέρον και επειδή αποτελεί σημείο αναφοράς για την ζωή των κατοίκων της πόλης» (ΦΕΚ Β΄ 286/16.5.1988). Για το κτίσμα υπάρχει μεγάλη ευαισθησία της κοινής γνώμης, ενώ, ερειπωμένο από ετών, κινδυνεύει να καταρρεύσει.
Ανταποκρινόμενη στην ευαισθησία της πόλης η Λιμενική Επιτροπή αποφάσισε την αναστήλωσή του. Η Διεύθυνση Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών γνωστοποίησε στην Λιμενική Επιτροπή ότι το Λιμενικό Ταμείο, δεν νομιμοποιείται «να προβεί στη συντήρηση του εν λόγω κτίσματος» (αρ.πρωτ: 1022351/1662/Β0010). Παρά την σημείωση του Υπουργείου Οικονομικών, η Λιμενική Επιτροπή προχώρησε, κατά τρόπο μη σύννομο, στην ανάθεση της μελέτης αναστήλωσης. Φαίνεται πως για την πρωτοβουλία της αυτή η Λιμενική Επιτροπή ενθαρρύνθηκε από την Περιφέρεια με δικαιολογητικό της Λιμενικής Επιτροπής και Περιφέρειας, έγγραφο της Διεύθυνσης Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών στο οποίο αναφέρεται: «αρμοδιότητα για την διοίκηση και διαχείριση αυτού φέρει το λιμενικό ταμείο Λ. Αιδηψού ως νόμιμος φορέας διοίκησης και διαχείρισης του συγκεκριμένου Λιμένα………».
Η Περιφέρεια δεν έχει καμμιά αρμοδιότητα για έργα (μελέτες και κατασκευές) εκτός της χερσαίας ζώνης. Εκτός χερσαίας ζώνης η αρμοδιότητα ανήκει στον Υπουργό Οικονομικών.
Η ανάθεση της διοίκησης και διαχείρισης δεν σημαίνει και αρμοδιότητα για την τύχη του κτίσματος πολύ δε περισσότερο, δυνατότητα να διαθέσει το Λιμενικό Ταμείο δικές του πιστώσεις για μη δικό του κτίσμα.
Η μελέτη αναστήλωσης, μετά 4ετία (!) ελπίζω να έχει ολοκληρωθεί, θα προκύψουν όμως προβλήματα τόσο με την έγκριση των δαπανών (Ελεγκτικό Συνέδριο) όσο και με την Άδεια Οικοδομής και το έργο δεν θα προχωρήσει. Τα δημόσια κτίρια, είναι αυτονόητο, πρέπει να δομούνται με απολύτως νόμιμες διαδικασίες, αρχή που θα υπερασπιστούμε με κάθε μέσον.
Καλείσθε κ. Υφυπουργέ να αποκαταστήσετε την νομιμότητα, ώστε το έργο απρόσκοπτα να προχωρήσει. Η αναστήλωση του κτίσματος σύμφωνα με τον Ν. 1469/50 είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη, του Δημοσίου, δηλ. δική σας, που επί δεκαετίας εισέπραττε μισθώματα. Αν υπάρχει αδυναμία του τακτικού προϋπολογισμού διέξοδοι υπάρχουν: λ.χ. Να μεταβιβαστεί η ιδιοκτησία στο Λιμενικό Ταμείο και να επιχορηγηθεί στα πλαίσια Κοινοτικού Προγράμματος ή να ανατεθεί με δημοπρασία ανοιχτή η κατασκευή και εκμετάλλευση του έργου με εκχώρηση σε ιδιωτική επιχείρηση για ορισμένα χρόνια μετά ανταλλάγματος και στο τίμημα να περιληφθεί και το κόστος της μελέτης και επίβλεψης (στο οποίο θα έχει εν τω μεταξύ υποβληθεί το Λιμενικό Ταμείο), εφόσον η ιδιοκτησία παραμένει στο Δημόσιο. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον του Ιδιωτικού Τομέα και το πράγμα είναι απλό: Ο Επιχειρηματίας θα προσλάβει ένα Εργολήπτη Δ. Έργων για την κατασκευή. Το Λιμενικό Ταμείο θα διαχειριστεί την σύμβαση της κατασκευής και η Δ.Ο.Υ. θα εισπράττει το αντάλλαγμα.
Είναι ανεπίτρεπτο σε μια υπερχρεωμένη χώρα, να διατίθεται δημόσιο χρήμα, που είναι αναγκαίο και απαραίτητο για υποδομές, σε έργα που μπορεί να καλύπτονται από ιδιωτικές επιχειρήσεις, για να έχομε την ευχέρεια να διορίζομε τον σερβιτόρο και τον μάγειρα!. Επί πλέον σε καμμιά περίπτωση δεν θα συγχωρηθεί να διατεθούν χρήματα του Λιμενικού Ταμείου για κτίρια του Δημοσίου. Στην ουσία αυτό θα είναι δήμευση. Θα καταπολεμηθεί σκληρά και θα πληρωθεί ακριβά. Αναμένομεν».