Επιστολή με την οποία τονίζει την ανικανότητα της δημοτικής αρχής ως προς τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου Χαλκίδας, απέστειλε ο καθηγητής του ΤΕΙ Χαλκίδας Μιχάλης Βραχόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα με αφορμή το άρθρο «Το Κολυμβητήριο δεν είναι ιδιοκτησία του δήμου, είναι ιδιοκτησία των πολιτών», ο καθηγητής απέστειλε την κάτωθι επιστολή:
Επειδή τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι και επειδή η δημαρχεία ήδη έχει τελειώσει τον δεύτερο χρόνο η ανικανότητα στη λειτουργία του κολυμβητηρίου μάλλον δεν αποτελεί δικαιολογία αλλά συστηματική πρακτική.
Συγκεκριμένα στην προηγούμενη διοίκηση του δήμου αλλά και αμέσως με την εκλογή της στην σημερινή ως εργαστήριο του ΤΕΙ Χαλκίδας – και στη συνέχεια του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας είχα προτείνει την ανάθεση του ενεργειακού σχεδιασμού του κολυμβητηρίου και την συνέργειά του με το κοντινό γυμναστήριο αλλά και με άλλες εγκαταστάσεις της περιοχής, ακόμη και με ιδιωτικά κτήρια. Μάλιστα εν όψη των προγραμμάτων ΕΟΧ (τότε) είχαμε ζητήσει επισήμως την συνεργασία με το δήμο με σκοπό την υποβολή πρότασης η οποία μάλιστα θα ήταν και μηδενικού κόστους.
Η πρόταση αυτή θα μπορούσε να αντλήσει ένα σημαντικό ποσό από τα προγράμματα αυτά αλλά ακόμη και αν δεν ευδοκιμούσε θα είχε ένα σχεδιασμό έτοιμο για την ένταξη σε προγράμματα σημερινά (ακόμα και σε ΕΣΠΑ) στα οποία με αποδεδειγμένες ορθές πρακτικές θα διεκδικούσε την αναγκαία χρηματοδότηση. Δυστυχώς η πρότασή μας πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων και ουδέποτε υλοποιήθηκε. Αντιθέτως στο ίδιο πρόγραμμα υποβλήθηκαν με δράση του εργαστηρίου μας (Εργαστήριο Ενεργειακών και Περιβαλλοντικών Ερευνών του ΤΕΙ ΣΤΕ) δύο προτάσεις. Η μία ήταν για λογαριασμό του Δήμου Νέας Ιωνίας, ο οποίος μας εμπιστεύθηκε και σήμερα υλοποιείται έργο με προϋπολογισμό 1.500.000€ 100% χρηματοδοτούμενο από το ΕΟΧ ενώ η δεύτερη για λογαριασμό του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, αντιστοίχου μεγέθους έμεινε ως πρώτη ή δεύτερη επιλαχούσα, αλλά σήμερα υπάρχει μια ολοκληρωμένη και ώριμη πρόταση για υποβολή σε όποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης προκύψει. Μάλιστα με το Δήμαρχο Διρφύων – Μεσσαπίων, είμαστε σε συνεργασία για την αναζήτηση χρηματοδότησης άμεσα από το ΕΣΠΑ της περιφέρειας. 
Το γιατί η πρότασή μας δεν ευδοκίμησε μπορεί να απαντηθεί από αυτούς που για πολλοστή φορά γύρισαν τη πλάτη τους σε προτάσεις του μοναδικού τριτοβάθμιου ιδρύματος στην Εύβοια και στη Στερεά Ελλάδα.