Ο Συνδυασμός «Ενότητα – Όραμα – Δημιουργία» του Δήμου Αυλώνος εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στη συνένωση των Δήμων Ταμυνέων Αυλώνος – Κονιστρών – Δυστίων – Κύμης, ενώ καταγγέλει τον Δημήτρη Κατσούλη ότι απέκρυψε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αντίθετη με την τοποθέτησή του στο συνέδριο της ΤΕΔΚΕ. Με ανακοίνωσή του ο Συνδυασμός αναφέρει τα παρακάτω:

Η αντιδημοκρατική νοοτροπία και συμπεριφορά, αλλά και ο καιροσκοπισμός του Δήμαρχου Αυλώνος Δημήτρη Κατσούλη, αποδείχτηκε ακόμα μία φορά, με την τοποθέτηση του, υπέρ ενός εκτρωματικού ενιαίου Δήμου από Αλιβέρι μέχρι την Κύμη.

Άννα Παππά, Υποψήφια Εύβοιας ΝΔ 2019 Ιούλιος

Η συμπεριφορά είναι αντιδημοκρατική, γιατί έρχεται σε αντίθεση με την εκφρασμένη και ομόφωνη άποψη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αυλώνος, που ελήφθη μάλιστα μετά από δική του εισήγηση!!!!.

Η νοοτροπία του παλαιοκομματισμού που τον διακρίνει αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στη τοποθέτηση του στη συνέλευση της ΤΕΔΚΕ απέκρυψε πλήρως την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και περιορίσθηκε να εκφέρει την δική του άποψη και γνώμη.

Ο καιροσκοπισμός αποδεικνύεται από την συχνή εναλλαγή των απόψεων του κ. Κατσούλη:

Ξεκίνησε να υποστηρίζει τον μεγάλο Δήμο που ταυτίζεται με την επαρχία Καρυστίας. Οπισθοχώρησε στη συνένωση του Δήμου Αυλώνος με τον Δήμο Δυστίων. Προχώρησε στην συνένωση των Δήμων Αυλώνος, Δυστίων, Ταμυνέων. Καταλήγει στην διατύπωση άποψης για ενιαίο Δήμο από Κύμη μέχρι Αλιβέρι. Και πάντα ως «ειδικός» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και χωρίς να εξηγεί την αλλαγή της στάσης του.

Πραγματικά δεν μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τέτοια αμετροέπεια.

Εμείς γνωρίζουμε ότι ο Δήμαρχος δεσμεύεται από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του. Πιστεύουμε ακόμα ότι οι Δήμαρχοι πρέπει να έχουν ένα πρόσωπο και να μην είναι ανεμοδούρες.

Εάν υπάρχουν λόγοι που νόμιζε πως έπρεπε να αλλάξει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έπρεπε να φέρει το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ή έστω να συγκαλέσει Λαϊκή Συνέλευση, αντί να συμπεριφέρεται ως δικτατορίσκος λατινοαμερικανικής μπανανίας. Αλλά τις Λαϊκές Συνελεύσεις ο κ. Κατσούλης τις κάνει μόνο όταν έχει εξασφαλίσει στο ακροατήριο τους ανάλογους κλακαδόρους και μόνο τότε. Που πήγαν άραγε κάτι μεγαλόστομες διακηρύξεις περί «δημόσιας διαβούλευσης»;

Πέραν από όσα έχουν λεχτεί για τον γιγάντιο αυτό Δήμο, εμείς ως συνδυασμός θέλομε να θίξουμε στη σχετική συζήτηση και το θέμα των εκλογικών δαπανών.

Πως αλήθεια θα αντιμετωπιστούν οι προεκλογικές δαπάνες σε μία τόσο μεγάλη εκλογική περιφέρεια;

Ποιος θα τολμήσει να εκτεθεί όταν θα έχει να αντιμετωπίσει τόσα τεράστια έξοδα και μάλιστα μετά την κατάργηση του 42% θα είναι διπλά αφού η εκλογική διαδικασία θα εκτείνεται σίγουρα σε δύο Κυριακές;

Είναι λογικό να σκεφτεί κανείς ότι μόνο πρόσωπα που θα ενισχύονται από κόμματα θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δαπάνες αυτές. Και τότε η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα μετατραπεί σε Κομματική Υποδιοίκηση.

Ακόμα χειρότερα, θα υπάρχει ο κίνδυνος οργανωμένα συμφέροντα να αναλαμβάνουν την εκλογική δαπάνη, οπότε η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα υποδουλωθεί στους οικονομικά ισχυρούς.

Μια τέτοια Τοπική Αυτοδιοίκηση «οραματίζεται» λοιπόν ο Κ. Κατσούλης. Αυτά του είπαν τα κομματικά του αφεντικά και αυτά αναμασάει. Ποιος ξέρει ίσως αύριο μετά τον «δήμο Βόρειας Καρυστίας» ανακαλύψει το «Δήμο Ανατολικής Στερεάς» ή ακόμα καλύτερα «το Δήμο Νοτίων Βαλκανίων», ποτέ δε ξέρει κανείς τι του ξημερώνει…..

Είμαστε σίγουροι ότι ο λαός της περιοχής μας με τη δυναμική στάση του θα βάλει σύντομα τέλος στα καταστροφικά αυτά σενάρια.