«Η χειρότερη συντεχνία είναι αυτή των υπουργών», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος και τόνισε ότι δεν υπάρχει συντεχνία γιατρών. «Κινδυνεύετε να χαρακτηριστείτε ως θεμελιωτής της εκθμελίωσης του κοινωνικού κράτους», συμπλήρωσε, κλιμακώνοντας την επίθεσή του στον υπουργό Υγείας.


Νωρίτερα ο Υπουργός Υγείας είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η Βουλή είναι η Βουλή των συντεχνιών και αυτό πρέπει να αλλάξει, για πρώτη φορά επιχειρούμε να το αλλάξουμε, Να μπει τέλος πια στην απαράδεκτη κατάσταση να θέλουμε και να μην μπορούμε με το φόβο του πολιτικού κόστους που κατέστρεψε τη χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Τα πράγματα είναι απλά», διεμήνυσε ο υπουργός συμπληρώνοντας πως «η πρωτοβάθμια υγεία θα γίνει πράξη», πως «27 χρόνια αναλγησίας περνάνε στο παρελθόν» και πως «η αναλγησία τόσων χρόνων τελειώνει εδώ».

Σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις επανέλαβε ότι υποκινούνται υπό συντεχνιακές βλέψεις, ενώ για την απεργία των νοσοκομειακών γιατρών ενημέρωσε ότι δεν ξεπέρασε το 2,5% σε συμμετοχή, καθώς, όπως υποστήριξε, αντιλήφθηκαν πως η παρέμβαση του υπουργείου είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Επιπλέον, ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε πως σε αυτό τον πόλεμο το υπουργείο «δεν θα κιοτέψει» και ότι ο αγώνας του αυτή τη φορά θα βρει πρόσφορο έδαφος. «Όταν λέμε ότι θα πολεμήσουμε», εσεσήμανε, «δεν κιοτεύουμε, η συνείδησή μας μάς επιβάλλει να κάνουμε αυτό που είναι καλό για τον ασφαλισμένο, τον πολίτη, τον ασθενή».

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης επί του νομοσχεδίου είπε πως η στοιχειώδης πολιτική εμπειρία δείχνει πως όταν κάποιος ζητεί την απόσυρση ενός ν/σχ με το αιτιολογικό ότι είναι πρόχειρο, σημαίνει ότι δεν έχει τι να πει.

Παράλληλα, ο υπουργός αντέκρουσε τις κατηγορίες περί ελλιπούς διαλόγου, λέγοντας πως συμμετείχαν σε αυτόν 33 επιστημονικοί φορείς. Ανέφερε επίσης ότι ποτέ καμία κυβέρνηση δεν ρώτησε τους πολίτες για τις νομοθετικές της πρωτοβουλίες.

πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθείστε μας στο Google News