Συναυλία στο Νέο Πύργο Ευβοίας θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 13 Αυγούστου η Ευανθία Ρεμπούτσικα.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πολιτισμού 2015, ο Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος «Αναγέννηση» σας προσκαλεί σε μία ιδιαίτερη βραδιά σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών και  τη μεγάλη συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, με τραγούδια από τη Δύση  στην Ανατολή την Παρασκευή 7 Αυγούστου στις 20:45 στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Νέου Πύργου.

Ο σύλλογος, υποδέχεται το Ίδρυμα Ιστορικό Μελετών και την ιστορικό, ερευνήτρια και Επίκουρη Καθηγήτρια Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης κα. Ειρήνη Σαρίογλου για την προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Γράμματα Χωρίς Παραλήπτη», για το Αϊβαλί και τα Τάγματα Θανάτου του 1922 , σε σκηνοθεσία Ηλία Δημητρίου και πρωτότυπη μουσική σύνθεση της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, που απέσπασε το Α’ Βραβείο Καλύτερης Μουσικής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου το 2012. Παράλληλα, θα προηγηθεί η παρουσίαση του βιβλίου της Αγάπης – Μολυβιάτη Βενέζη «Το Χρονικό Των Δέκα Ημερών» στο οποίο είναι βασισμένο το ντοκιμαντέρ.

Η ιστορική βραδιά θα κλείσει με τη μεγάλη συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα με τραγούδια από τη Δύση στην Ανατολή. H Ευανθία Ρεμπούτσικα επισκέπτεται για πρώτη φορά το Νέο Πύργο και φέρνει μαζί της μελωδίες από τους πολυσύχναστους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, τα ονειρικά σοκάκια του Παρισιού και μουσικές  για μία φεγγαρόλουστη βραδιά στην έρημο. Μουσικές από πολυβραβευμένα soundtracks όπως η “Πολίτικη Κουζίνα”, το “Babam ve oglum” και το “Ulak”, συνθέσεις από την πιο πρόσφατη δουλειά της για την ταινία “Birleşen Gönüller”, ορχηστρική μουσική από το δημοφιλές άλμπουμ “Το Aστέρι και η Eυχή” καθώς και έργα από θεατρικές παραγωγές, όπως η “Φθινοπωρινή Iστορία”, το “Συρανό ντε Μπερζεράκ”, συμπληρώνουν το μουσικό σκηνικό με φόντο το αυγουστιάτικο φεγγάρι και την υπόσχεση για μία αξέχαστη βραδιά στις μνήμες και την ιστορία.

Την Παρασκευή 7 Αυγούστου και ώρα 20:45 στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Νέου Πύργου.

Διοργάνωση: Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος “ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”

Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ (προπώληση), 10 ευρώ (ταμείο)

Τηλ Επικοινωνίας: 6934773404 & 6973533490