Δεν υπάρχει πρόθεση από την πλευρά της κυβέρνησης, να παρατείνει την ειδική επιδότηση ανεργίας για τους απολυμένους των μεταλλευτικών επιχειρήσεων,
όπως προκύπτει από την Απάντηση του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Πάνου Παναγιωτόπολου, σε ερώτηση του βουλευτή Δ. Πιπεργιά

Συγκεκριμένα, στην απάντησή του, ο υπουργός, μεταξύ των άλλων αναφέρει: «…ο ΟΑΕΔ αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία τα αιτήματα, αλλά στα όρια των οικονομικών δυνατοτήτων του στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν περιθώρια για την ικανοποίηση του σχετικού αιτήματος, την στιγμή που στις δράσεις του ΟΑΕΔ παρατηρείται μετατροπή από τις παθητικές πολιτικές (επιδοματικές) σε ενεργητικές (Προγράμματα Απασχόλησης και Κατάρτισης) στα πλαίσια των προσπαθειών του για την καταπολέμηση της ανεργίας.»
Ο βουλευτής Δημήτρης Πιπεργιάς μετά από την απάντηση του υπουργού, δήλωσε:
«Οι πρώην εργαζόμενοι των μεταλλευτικών επιχειρήσεων Μαντουδίου και Κύμης προσέφεραν επί σειρά ετών στην εθνική οικονομία, δουλεύοντας κάτω από αντίξοες συνθήκες. Αναγνωρίζοντας αυτή τους την προσφορά, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μετά την απόλυσή τους, πριν από 9 χρόνια, θέσπισε το πρόγραμμα της ειδικής επιδότησης ανεργίας, η οποία θα εξασφάλιζε το συνταξιοδοτικό δικαίωμα των μεσήλικων απολυμένων, μέχρι την συνταξιοδότησή τους. Μετά την τελευταία παράταση του προγράμματος, που έληξε τον Αύγουστο του 2004, πολλοί δικαιούχοι του, συμπληρώσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα και συνταξιοδοτήθηκαν. Οι υπόλοιποι που δεν ξεπερνούν τους 50 είτε δεν συμπληρώνουν τον αριθμό των ενσήμων, είτε το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, με αποτέλεσμα να περιμένουν την ανανέωση του προγράμματος για να συνταξιοδοτηθούν, αφού λόγω ηλικίας αδυνατούν να βρουν απασχόληση ή να μετακινηθούν σε άλλο νομό προς εξεύρεση εργασίας.
Παρά τις συχνές οχλήσεις μου προς την κυβέρνηση, τις ερωτήσεις μου στη Βουλή και τις δυο τροπολογίες που κατέθεσα σε Νομοσχέδια του Υπουργείου για την παράταση της ειδικής επιδότησης ανεργίας, ο αρμόδιος υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας έρχεται, τώρα, 16 μήνες μετά, να δηλώσει ότι τελικά δεν πρόκειται να ανανεωθεί η ειδική επιδότηση.
Ακόμα, δεν δίνει την δυνατότητα στους δικαιούχους της ειδικής επιδότησης ανεργίας που έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους και έχουν 3.500 ένσημα να εκμεταλλευτούν τις ευεργετικές διατάξεις του Ν. 3029/2002 για συνταξιοδότηση, που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αφού φρόντισε να ερμηνευτεί η διάταξη του νόμου, με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην λαμβάνονται υπόψη τα ένσημα, που έλαβαν από το πρόγραμμα της ειδικής επιδότησης ανεργίας, ως χρόνος ασφάλισης για συνταξιοδότηση.
Η κυβέρνηση επί 16 μήνες ενέπαιξε τους δικαιούχους της ειδικής επιδότησης και τώρα τους αφήνει μετέωρους και τους καταδικάζει να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους, χωρίς οικονομικούς πόρους, στην ανέχεια. Για ακόμα μια φόρα η κυβέρνηση φανερώνει το κοινωνικά ανάλγητο προσωπείο της και δείχνει έμπρακτα την «φροντίδα» της, για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού.
Εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου στους άνεργους – απολυμένους των μεταλλευτικών επιχειρήσεων του Μαντουδίου και της Κύμης και δεσμεύομαι να συνεχίσω τις προσπάθειες μου ώστε να δικαιωθούν και να εξασφαλίσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα για να ζήσουν αξιοπρεπώς τις οικογένειές τους.»

ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ
Στις τελευταίες θέσεις η Ελλάδα στις Μεταμοσχεύσεις
Συζητήθηκε την Δευτέρα 21/11, στην ολομέλεια της Βουλής, η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Δ. Πιπεργιά, σχετικά με την προώθηση των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα.
Στην τοποθέτησή του ο Δ. Πιπεργιάς αναφερόμενος σε στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), σημείωσε ότι το 2005 από τους δηλωθέντες εγκεφαλικούς θανάτους, μόνο 40% δώρισαν τα όργανά τους, για μεταμόσχευση. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στα συγκριτικά στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συντονιστών Μεταμοσχεύσεων, όπου για το 2003, στην Ισπανία είχαμε 33,8 πτωματικούς δότες ανά εκατομμύριο κατοίκους και στην Ελλάδα είχαμε μόνο 6,4, ενώ για το 2004 στην Ισπανία είχαμε 34,6 πτωματικούς δότες ανά εκατομμύριο κατοίκους και στην Ελλάδα είχαμε μείωση από 6,4 σε 6,2.

Ουσιαστική η Παρέμβαση του Δ. Πιπεργιά στη Βουλή για το Ν/Σ της Ηλεκτρικής Ενέργειας
Συζητήθηκε, αυτή την εβδομάδα, στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, για την επιτάχυνση της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Πιπεργιάς, καθ» όλη τη διάρκεια της συζήτησης επί της αρχής του Νομοσχεδίου και των επιμέρους άρθρων του, διακρίθηκε για τις τεκμηριωμένες παρατηρήσεις που κατέθεσε. Με βάση τις προτάσεις του αυτές, έγινε τροποποίηση και βελτίωση, πολλών και σημαντικών διατάξεων του νομοσχεδίου, γεγονός που αναγνωρίσθηκε από τους αρμόδιους υπουργούς και όλες τις πτέρυγες της Βουλής.
Πρόταση Δ. Πιπεργιά για ίδρυση τμήματος Ζωικής Παραγωγής, με ειδίκευση στην πτηνοτροφία στο ΤΕΙ της Χαλκίδας

Την ίδρυση τμήματος Ζωικής Παραγωγής με ειδίκευση στην πτηνοτροφία, στο ΤΕΙ Χαλκίδας προτείνει ο Δ. Πιπεργιάς σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.
Στην παρέμβασή του ο βουλευτής σημειώνει ότι ο κλάδος της πτηνοτροφίας αποτελεί έναν από τους δυναμικότερους κλάδους της ζωικής παραγωγής και της οικονομίας του Νομού Εύβοιας. 

Την αναβάθμιση του κέντρου υγείας Ιστιαίας σε Περιφερειακό Νοσοκομείο ζητά ο Δ. Πιπεργιάς
Την ανάγκη να αναβαθμισθεί το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας σε Περιφερειακό Νοσοκομείο επισημαίνει σε ερώτησή του στη Βουλή, προς τον Υπουργό Υγείας, ο Δ. Πιπεργιάς. Ο βουλευτής επισημάνει ότι το Κέντρο Υγείας καλύπτει τις ανάγκες περίθαλψής των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας στην οποία εντάσσονται οι Δήμοι Ιστιαίας, Αιδηψού, Ωρεών, Αρτεμισίου, και η Κοινότητα Λιχάδας.
Η περιοχή αυτή είναι μεγάλη και κατά τη διάρκεια του χειμώνα μεγάλα τμήματά της παραμένουν αποκλεισμένα, λόγω καιρικών συνθηκών και χωρίς δυνατότητες πρόσβασης στη Χαλκίδα, με αποτέλεσμα το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας να μπορεί να εξυπηρετεί αυτοδύναμα τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής για νοσοκομειακή περίθαλψη.

Στη Βουλή το θέμα της Ανέγερσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ωρεών
Το θέμα της ανέγερσης Αρχαιολογικού Μουσείου στους Ωρεούς, έφερε στη Βουλή, ο βουλευτής Δ. Πιπεργιάς με ερώτησή του προς τον υπουργό Πολιτισμού. Στην ερώτησή του ο βουλευτής σημειώνει ότι οι Ωρεοί είναι η σημαντικότερη, από αρχαιολογική άποψη, περιοχή της Β. Εύβοιας, λόγω της πληθώρας των αρχαιολογικών ευρημάτων, από την παλαιολιθική εποχή έως και τους βυζαντινούς χρόνους και λόγω της ιστορικής της θέσης, αφού η σημερινή, πόλη των Ωρεών θεωρείται ότι είναι κτισμένη στη θέση της Αρχαίας Ιστιαίας.