Η δημοτική παράταξη δήμου Χαλκιδέων «Γέφυρα προόδου και ελπίδας» δήλωσε τα ακόλουθα σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσης στην οδό Αβάντων:

Στην κορύφωση της θερινής περιόδου, με άλυτα δεκάδες σοβαρά και μεγάλα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους του Δήμου Χαλκιδέων επί σειρά ετών, με την καθαριότητα απούσα από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα, με τις ακτές σε απαράδεκτη κατάσταση, με το κτίριο της αγοράς να ντροπιάζει τους κατοίκους της Χαλκίδας, με εγκαταλειμμένες πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις, με κρίσιμα έργα παρατημένα και ανολοκλήρωτα, η πρωτοβουλία του Δήμου Χαλκιδέων εξαντλήθηκε στην πεζοδρόμηση της οδού ΑΒΑΝΤΩΝ.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

Με μια «μελέτη» που ο καθηγητής του Πολυτεχνείου ονόμασε «ερευνητική εργασία»(sic) και το ΤΕΕ Ν. Ευβοίας «τεχνική έκθεση», αποφασίστηκε από την πλειοψηφία του δήμου Χαλκιδέων, η πεζοδρόμηση της οδού ΑΒΑΝΤΩΝ. (Σημειώνουμε ότι η έκθεση αυτή στοίχησε 65.000 € -50.000€ για τον Δήμο Χαλκιδέων και 15.000 €για το Αστικό ΚΤΕΛ- και προστέθηκε στις ακόμη 5-6 μελέτες που έχει ανεφάρμοστες στα συρτάρια του ο Δήμος Χαλκιδέων και το κόστος τους ανέρχεται σε χιλιάδες €υρώ).
Η προαναφερθείσα έκθεση, μεταξύ άλλων, διοχετεύει την κίνηση των αυτοκινήτων που κατέρχονται την οδό Βενιζέλου και κινούνται προς την οδό Χαϊνά, διά της οδού Συγγρού στις οδούς Μπαλαλαίων – Βύρωνος – Κουκούλη με έξοδο στην οδό Νεοφύτου όπου το 4ο Δημοτικό Σχολείο.
Τρομάζουμε με τη ιδέα και μόνο «αυτής της «κυκλοφοριακής ρύθμισης».
– Χωρίς να παρουσιαστεί καμία μέτρηση φόρτου – ροής οχημάτων
– Χωρίς να έχει ληφθεί υπόψη ο όγκος των εισερχομένων αυτοκινήτων από την περιοχή της Κανήθου
– Χωρίς να παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το ποσοστό της μείωσης της κίνησης των αυτοκινήτων μετά την εφαρμογή των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, αποφασίστηκε η πεζοδρόμηση της οδού ΑΒΑΝΤΩΝ και μετατράπηκαν σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας οι οδοί ΤΟΛΙΑ και ΤΟΜΑΡΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ.
Πιστεύουμε ότι ο ερασιτεχνικός πειραματισμός δεν πρέπει να αποτελεί χαρακτηριστικό της πολιτικής πρακτικής. Το «βλέπουμε και κάνουμε» πρέπει να εγκαταληφθεί οριστικά. Να αντικατασταθεί από Σχεδιασμό, Προγραμματισμό, Ιεράρχηση των αναγκών.

– Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ:
Να αναβληθεί κάθε σχετική πρωτοβουλία για πεζοδρόμηση της οδού ΑΒΑΝΤΩΝ πριν παρουσιαστεί μελέτη που να περιλαμβάνει:
-Μετρήσεις κυκλοφοριακού φόρτου – ροής αυτοκινήτων, όχι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αλλά τον Οκτώβριο ώστε να ανταποκρίνονται σε πραγματικά μεγέθη.
-Να ληφθούν υπόψη και να αξιοποιηθούν οι κυκλοφοριακές μελέτες που βρίσκονται στα συρτάρια των υπηρεσιών του Δήμου, αφού δημοσιοποιηθούν τα πορίσματά τους και επικαιροποιηθούν.
-Να παρουσιαστούν σε ημερίδα τα αποτελέσματα των μετρήσεων, των προτάσεων και των πορισμάτων.
Να ακολουθήσει ευρύτατος διάλογος και διαβούλευση με τους παραγωγικούς φορείς και το ΤΕΕ ώστε να εξασφαλιστεί η ευρύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση και συνεννόηση και στην συνέχεια να εισαχθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.
Κατά τη γνώμη μας αυτή η διαδικασία εξασφαλίζει τα λιγότερα δυνατά λάθη και τις ελάχιστες παραλείψεις.
Σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγηθούμε  στην παλιά πρακτική: ΡΑΒΕ – ΞΗΛΩΝΕ, με τους πολίτες να αυξάνουν την αναξιοπιστία στους δημοκρατικούς θεσμούς, όπως η Αυτοδιοίκηση και να τους οδηγούν σε πλήρη απαξίωση.