Ερώτηση κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κλέαρχο Περγαντά σχετικά με το κτίριο για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου και σε τί ενέργειες θα προβεί, προκειμένου να προχωρήσει επιτέλους του έργο μετά απο 22 χρόνια!

Εδώ και 22 χρόνια το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου στεγάζεται σε χώρο ακατάλληλο που προοριζόταν για super market. Η κατάσταση που επικρατεί είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη για την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
Είκοσι δύο χρόνια οι γονείς διεκδικούν την ανέγερση νέου σχολείου, διεκδίκηση που συνεχίζεται σήμερα με την συνεργασία των συλλόγων του 2ου και του 1ου Δημοτικού Σχολείου που κι αυτό στεγάζεται σε containers και σε 4 ενοικιαζόμενα μαγαζιά εκτός σχολείου που χρησιμοποιούνται για τάξεις.
Είκοσι δύο χρόνια εμπαιγμός, με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που η στάση τους προκαλεί τους κατοίκους της Καρύστου.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στηρίζει το αίτημα των γονιών, των κατοίκων της Καρύστου και της γύρω περιοχής για την ανέγερση νέου, σύγχρονου σχολείου.
Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο άλλης καθυστέρησης.
Τα διλλήματα για το αν η χρηματοδότηση θα είναι από τον ΟΣΚ ή το ΕΣΠΑ είναι ψεύτικα και παραπλανητικά, είναι ενταγμένα στο παιχνίδι της κωλυσιεργίας.
 Το κράτος και η κυβέρνηση έχουν την ευθύνη για την άμεση ανέγερση του σχολείου. Χρήματα υπάρχουν και δίνονται στους τραπεζίτες, στους βιομήχανους και στα άλλα τμήματα της πλουτοκρατίας.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης για θέματα παιδείας σε τι ενέργειες θα προβούν ώστε να προχωρήσει η δημιουργία νέου σύγχρονου ασφαλούς σχολικού κτιρίου που να καλύπτει τις ανάγκες στέγασης των μαθητών.