Η σχολική χρονιά ξεκίνησε, τα παιδιά την δεύτερη μέρα στο σχολείο, θα πάρουν τα βιβλία τους και μία λίστα με όλα τα απαραίτητα. Στο βιβλιοπωλείο Διάμετρος στην Χαλκίδα, θα βρείτε όλα όσα χρειάζεται ένας μαθητής του νηπείου, του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου. Σχολικά είδη με πολύ καλή ποιότητα και σε καλές τιμές.

Η δεύτερη μέρα στο σχολείο μετά τον αγιασμό περιλαμβάνει γνωριμία με τους δασκάλους και τους καθηγητές καθώς και το μοίρασμα των βιβλίων. Ωστόσο σε όλους τους μαθητές δίνεται και η λίστα με τα απαραίτητα σχολικά είδη που πρέπει να προμηθευτούν οι μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά.

Γιάννης Μπουροδήμος, Υποψήφιος Βουλευτής Εύβοιας ΚΙΝΑΛ - 2019

Όλα τα παρακάτω θα τα βρείτε στο βιβλιοπωλείο Διάμετρος στην Πάροδο Ιφιγενείας, στην Χαλκίδα, οπότε δεν χρειάζεται να αγχώνεστε, απλώς να έχετε μαζί σας την λίστα που θα μοιράσουν στο παιδί σας.

Ενδεικτική βασική λίστα σχολικών ειδών:

Σχολική τσάντα: Κλασική σάκα, τσάντα με ροδάκια, «ταχυδρόμου» – ό,τι βολεύει το κάθε παιδί και ανάλογα με την ηλικία του.

Κασετίνα: Βαρελάκι, φακελάκι, άδεια ή γεμάτη, η κασετίνα αποτελεί πάντα σημαντικό αξεσουάρ του θρανίου. Στην κασετίνα πρέπει να περιλαμβάνονται μολύβια (κλασικά ή μηχανικά), γόμα, ξύστρα, στιλό (αν επιτρέπονται, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού), markers για υπογράμμιση κειμένου (επίσης, αν επιτρέπεται).

Τετράδια: 10 τετράδια μπλε 50 φύλλων (ή 5 50 φύλλων και άλλα 5 100 φύλλων και πιθανώς κάποια τετράδια σπιράλ, χωρισμένα σε θέματα)

Αρχειοθέτηση: 1 ντοσιέ για κάθε μάθημα, με διαφάνειες για τις φωτοτυπίες. 1 κλασέρ με κρίκους και διαφάνειες. Αυτοκόλλητες ετικέτες για να αναγράφεται το όνομα του παιδιού. Σελοτέιπ, συνδετήρες, σελιδοδείκτες.

Γεωμετρικά όργανα (ανάλογα με την τάξη του παιδιού): Διαβήτης, τρίγωνο, μοιρογνωμόνιο, χάρακας.

Αριθμομηχανή

Εργαλεία χειροτεχνίας: Μπλοκ ζωγραφικής, νερομπογιές, τέμπερες, πινέλα, ξυλομπογιές-κηρομπογιές, λαδοπαστέλ, μαρκαδόροι (το πιθανότερο είναι ότι δεν χρειάζονται όλα τα παραπάνω, οπότε ενημερωθείτε από το σχολείο ποια από όλα να επιλέξετε). Πλαστελίνη και πηλός, ψαλίδι και άλλα υλικά χειροτεχνίας (χαρτόνια, γκοφρέ χαρτιά κ.λ.π.)

Για το κολατσιό: Καλαθάκι, τσαντάκι ή ταπεράκι. Κάτι που να κλείνει καλά.

Σχολικά είδη για το σπίτι
Κάποια χρήσιμα είδη για το γραφείο του παιδιού στο σπίτι είναι:

Φάκελοι, κλασέρ και ζελατίνες για να αποθηκεύει σημειώσεις και φωτοτυπίες που δεν θα χρειάζεται να «κουβαλά» κάθε μέρα στο σχολείο.
Μολυβοθήκη, στην οποία θα φυλάτε όλα τα στυλό και τα μολύβια με τα οποία θα ανανεώνει την κασετίνα του.

Σχολικό πρόγραμμα, για να γράψετε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του παιδιού από την πρώτη σχολική ώρα μέχρι την τελευταία εξωσχολική δραστηριότητα της ημέρας.

Αυτό θα βοηθήσει πολύ το παιδί στην οργάνωση του διαβάσματός του.
Καλαθάκι σκουπιδιών – γιατί πού αλλού θα ξύνει τα μολύβια του;

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!!

Βιβλιοπωλείο – Εκδόσεις Διάμετρος
Υπεύθυνη Βίκυ Στεφανή
Πάροδος Ιφιγενείας, Χαλκίδα 34100
Τηλ: 22210 21796 Email: diametro@otenet.gr