Με ανακοίνωση της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζει το σημερινό συλλαλητήριο της ΕΛΜΕ Ευβοίας, καλώντας όλους τους πολίτες της Χαλκίδας να δωσουν το δυναμικό τους παρόν σήμερα το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο της Χαλκίδας.

Η Ν.Ε Εύβοιας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ, συμπαρίσταται στους καθηγητές και καθηγήτριες του Νομού μας, και στηρίζει την πρόσκληση του συνδικαλιστικού τους φορέα που καλεί όλους τους πολίτες της Χαλκίδας,να κατέβουν στον δρόμο και να συμπαρατταχθούν στο πλάι της Ε.Λ.Μ.Ε Εύβοιας,στο συλλαλητήριο που οργανώνει για το σπάσιμο της επιστράτευσης που προληπτικά και προκλητικά επιβλήθηκε στον κλάδο των καθηγητών Μ.Ε, επειδή τόλμησαν να σκεφτούν την απεργία μπροστά στην άγρια επίθεση που δέχτηκαν στα εργασιακά τους δικαιώματα,τις επερχόμενες μαζικές απολύσεις,τις βίαιες μετακινήσεις, την διάλυση του Δημόσιου Σχολείου,από την Τρικομματική Κυβέρνηση των εντολοδόχων της Τρόικας και της Ε.Ε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τάχτηκε από την αρχή αλληλέγγυος στο πλευρό των καθηγητών, σε οποιαδήποτε κινητοποίηση κι αν αποφάσιζαν. Γιατί είχαν επί της ουσίας δίκιο.

Όλα τα μέτρα που προώθησε η κυβέρνηση έχουν ως στόχο μια παιδεία που να κοστίζει λιγότερο στο κράτος, αδιαφορώντας για την δραματική της υποβάθμιση, τις απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών, τις μεταθέσεις εκτός έδρας με μισθούς πείνας, την υποτιθέμενη και εντός πολλών εισαγωγικών «αξιολόγηση», που είναι απλά η επίσημη παραίτηση του κράτους από την υποχρέωση να παρέχει παιδεία υψηλού επιπέδου. Και θα αγωνιστούμε για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μετώπου που θα υπερασπιστεί την δημόσια παιδεία, με καθηγητές, μαθητές και γονείς να παλεύουν συντονισμένα για τον ίδιο σκοπό. Τη στήριξη αυτή θα συνεχίσουμε να την παρέχουμε στον κλάδο των εκπαιδευτικών, όπως και σε κάθε κλάδο εργαζομένων, κάθε κομμάτι της κοινωνίας που αγωνίζεται για ζωή, δουλειά και αξιοπρέπεια, καθώς και για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών και αντιμετωπίζει τον κυβερνητικό αυταρχισμό. Γι’ αυτό και καταθέσαμε την πρόταση νόμου για κατάργηση της επιστράτευσης. . Και, όπως δηλώσαμε και στη βουλή, από εδώ και στο εξής δε θα έχουν να κάνουν με συνδικαλιστικές ηγεσίες. Θα έχουν να κάνουν μαζί μας.

Τη φάμπρικα των επιστρατεύσεων και της συνταγματικής εκτροπής θα τη τσακίσουμε. Την επόμενη φορά που θα το επιχειρήσουν η απεργία θα είναι πολιτική και διαρκής. Έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε το συνταγματικό δικαίωμα της απεργίας για τους εργαζόμενους. Και θα το πράξουμε χωρίς ενδοιασμούς. Ας το λάβουν υπόψη τους όσοι νομίζουν ότι μπορεί να μετατρέψουν τη χώρα σε ένα απέραντο στρατόπεδο.

Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Σχολείο!

Τη Ζωή και την Αξιοπρέπεια μας!

Την ίδια την Δημοκρατία!

Δεν θα σταματήσουν,αν δεν τους σταματήσουμε.