Τι αναφέρθηκε στην ομιλία του ΠΑΜΕ Ευβοίας, στην απεργιακή συγκέντρωση- Τι είπαν για τα κόμματα και τον κ. Αναγνωστάκη

Αποσπάσματα από την ομιλία:

«Δεν θα κουραζόμαστε να το λέμε:

Έξοδος από την κρίση που να υπηρετεί και τα μονοπώλια και το λαό δεν υπάρχει. Όσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο λένε ψέματα. Σπέρνουν αυταπάτες, κοιμίζουν το λαό.

Ή εμείς ή τα μονοπώλια, ή με το λαό, ή με τα μονοπώλια. Ενδιάμεσες λύσεις δεν υπάρχουν

«Όσοι ψηφίσουν τα μέτρα θα έχουν μεγάλη ευθύνη απέναντι μας και θα δώσουν λογαριασμό.

Για το ταξικό εργατικό κίνημα δεν υπάρχει άλλη προοπτική παρά μόνο ο αγώνας για άλλο δρόμο ανάπτυξης.

Ανάπτυξη που ωφελεί το λαό και όχι τα μονοπώλια.»

«Σταματάνε την παραγωγή και θέλουν να μειώσουν τις μέρες δουλειάς στο Τσιμεντάδικο. Σταματάνε την παραγωγή στην ΙΝΤΕΡΚΕΜ και κρατάνε απλήρωτους τους εργάτες. Κάνουν μειώσεις μισθών και απολύσεις στην ΤΕΜΠΟ, στη ΣΕΛΜΑΝ σε δεκάδες άλλους χώρους δουλειάς. Διαλύουν το Νοσοκομείο και συνολικά τις παροχές υγείας – πρόνοιας. Διαλύουν τα σχολεία και ακριβοπληρώνουμε την αμάθεια των παιδιών μας.»

«Δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα κόμματα που είναι δεμένα με ισχυρούς δεσμούς στο άρμα αυτής της καπιταλιστικής Ένωσης δεν το προβάλλουν με αφέλεια.
Λένε χοντρά ψέματα για αυτό και είναι επικίνδυνοι

«Η αποδοχή της όποιας διαπραγμάτευσης θα φέρει νέα μέτρα. Όλα για την διασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλίων και των δανειστών.

ΕΕ με ή χωρίς ευρώ σημαίνει αναγνώριση του χρέους, σημαίνει αποδοχή αυτής της πολιτικής που φέρνει μονάχα εξαθλίωση.

Υπάρχει πλέον μεγάλη εμπειρία στο κίνημα. Σε κάθε κλάδο γνωρίζουμε πολύ καλά τι συμβαίνει. Όποιον κλάδο κι αν σηκώσεις θα βρεις από κάτω τα γερά θεμέλια αυτού του συστήματος, την κυριαρχία των μονοπωλίων.»

«Την προηγούμενη Πέμπτη το ΕΚΕ κάλεσε σύσκεψη σωματείων. Θα θέλαμε να αναφερθούμε σε αυτό, όχι για αυτή καθ’ αυτή τη σύσκεψη, αλλά γιατί αυτά που ειπώθηκαν νομίζουμε πως είναι αποκαλυπτικά και χρήσιμα, είναι αυτά που οι συμβιβασμένοι δουλεύουν μέσα στην εργατική τάξη και τους χώρους δουλειάς.

Στη σύσκεψη έγινε μεγάλη επίθεση στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε σχέση με την ενότητα!

Σύσσωμοι και σε συγχορδία συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ μας κούνησαν το δάχτυλο!

Γιατί λέει δεν πάμε μαζί στις συγκεντρώσεις!
Με ποιους να πάμε μαζί συνάδελφοι;

Με αυτούς που συχνοτίζονται με τον Αναγνωστάκη, τον κυβερνητικό δηλαδή βουλευτή της ΔΗΜΑΡ; Που τον σέρνουν στους χώρους δουλειάς που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα δήθεν γιατί ενδιαφέρεται, δήθεν γιατί δεν ξέρει τίποτα για το έγκλημα;

Να θυμίσουμε ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής, και δεν είναι προσωπικό, έχει να κάνει με τον πολιτικό του φορέα, πριν λίγο καιρό σε ομιλία του στη βουλή ταύτισε τους αγώνες με τις προβοκάτσιες λέγοντας ότι οι απεργοί ναυτεργάτες και ξενοδοχοϋπάλλλοι κάνουν ζημιά στον τουρισμό όπως οι κουκουλοφόροι προβοκάτορες.

Επίσης πριν τις δεύτερες εκλογές δήλωνε πως η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να γίνει «αριστερό άλλοθι» σε συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ….. Τα σχόλια δικά σας…..

Με αυτούς πρέπει να πάει το κίνημα συνάδελφοι;»

«Πρέπει το κίνημα να ακολουθήσει την ηγεσία του ΕΚΕ που διαχρονικά ζυμώνει στο ΣΕΛΜΑΝ, την ΤΕΜΠΟ, την ΙΝΕΡΚΕΜ και σε άλλους χώρους δουλειάς τη λογική του μικρότερου κακού; Μα αυτή η λογική είναι που αφοπλίζει τους εργάτες!»

«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Καλούμε και από τη σημερινή συγκέτρωση κάθε εργατοϋπάλληλο, άνεργο συνταξιούχο:

Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω.
Τιμή και ευθύνη είναι ο μαχητικός αγώνας, η περηφάνια, η πίστη ότι θα νικήσεις.

Η επιτυχία της σημερινής και αυριανής απεργίας πρέπει να τους τρομάξει!

Να μη χαθεί ούτε ένα λεπτό! Χωρίς καμιά καθυστέρηση, συνεχίζουμε με οργάνωση, αποφασιστικότητα, μέσα από συνελεύσεις και συλλογικές αποφάσεις, να γνωρίσουν πρωτόγνωρη επιτυχία οι ταξικοί αγώνες που έρχονται!

Τίποτα δεν τελείωσε αν δεν πούμε εμείς την τελευταία λέξη!
Εμείς έχουμε τη δύναμη. Εμείς θα τους ανατρέψουμε