Η παραδοσιακή λέμβος στο Δημαρχείο της Χαλκίδας, στολίστηκε με χειροποίητα στολίδια και φωταγωγήθηκε σε μία πρωτοβουλία της Εταιρείας Πολιτισμού Χαλκίδας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Εταιρεία Πολιτισμού Χαλκίδας, το Σύλλογο «Πρωτέας», τον ΔΟΑΠΠΕΧ και το τμήμα σχολικών δραστηριοτήτων της Α΄/θμιας Διεύθυνσης Ν. Εύβοιας.

Το ισόγειο του Μέγαρου Κότσικα στολίστηκε με χειροποίητα στολίδια που είχαν κατασκευάσει παιδιά από άχρηστα ξύλα και υλικά καθώς και από ζωγραφιές και κείμενα σχετικά με το έθιμο του στολίσματος του καραβιού.

Στον ίδιο χώρο και στην είσοδο από την οδό Φαρμακίδου, φωταγωγήθηκε και η παραδοσιακή λέμβος στολισμένη και αυτή με χειροποίητα ξύλινα στολίδια.

Στη συνέχεια ακολούθησε εκδήλωση στην αίθουσα τελετών του Μεγάρου Κότσικα όπου τα παιδιά του Μουσικού Εργαστηρίου Ν. Αρτάκης τραγούδησαν χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Ο Δρ. Ιωάννης Δρύνης, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Πολιτισμού μίλησε για την παράδοση του στολίσματος του καραβιού και την προσπάθεια της διατήρησης των παραδοσιακών λέμβων. Αναφέρθηκε επίσης στην Ελληνική σημασία των Χριστουγέννων που όπως χαρακτηριστικά είπε δεν σημαίνουν κατανάλωση όπως μας έχει μεταφερθεί από την Αμερική αλλά αλληλεγγύη, προτρέποντας τους παρευρισκόμενους να βοηθήσουν ειδικά αυτές τις ημέρες και με όποιον τρόπο μπορούν συνανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Τέλος ο πρόεδρος της εταιρείας πολιτισμού, Νίκος Κατσαρός, ανάγνωσε την ομιλία που θα πραγματοποιούσε ο Ι. Μπαντέκας που λόγο ασθένειας δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Μία εκδήλωση που της άξιζε μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου, και αν εξαιρέσουμε την σημαντική καθυστέρηση στην έναρξη της,, μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις αλλά και υψηλές προσδοκίες για το μέλλον.

Δείτε επιπλέον φωτογραφίες από τις Χριστουγεννιάτικες Πλεύσεις στην Χαλκίδα.

Διαβάστε την ιστορία και δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το Μέγαρο Κότσικα, το στολίδι της παραλίας Χαλκίδας.