Ο Σύλλογος Γυναικών Αλιβερίου και Περιχώρων, στα πλαίσια των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του πραγματοποιεί θεατρική παράσταση στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου, προσκαλώντας το Θεατρικό Εργαστήρι Κύκλος Αμαρύνθου.

Το Θεατρικό Εργαστήρι Κύκλος Αμαρύνθου, μετά από παραστάσεις που έδωσε διαδοχικά στην Καλλιθέα (Μάμουλα), Ερέτρια, Καθενοί, Χαλκίδα, θέατρο Σέττας «Ν. Παπακωνσταντίνου», Αμάρυνθο, καθώς επίσης και στους δήμους Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και Περιστερίου, παρουσιάζει τη φετινή θεατρική του επιτυχία, το έργο «Η πόλη που κάηκε μας κατοικεί» και στο Αλιβέρι.
«Η πόλη που κάηκε μας κατοικεί» παρουσιάζεται σε θεατρική μορφή και βασίζεται στα έργα «Κοινός λόγος» της Ελλης Παπαδημητρίου, ένα συνταρακτικό αφηγηματικό οδοιπορικό μέσα από εννέα προσωπικές μαρτυρίες ανωνύμων γυναικών. Και η «Ιστορία ενός αιχμαλώτου» του Στρατή Δούκα, το συγκλονιστικό χρονικό, όπου με λόγο απλό και αστόλιστο, περιεκτικό και πυκνό εξιστορούνται τα τρομαχτικά περιστατικά, τα βάσανα και οι ταλαιπωρίες που πέρασαν οι Ελληνες αιχμάλωτοι στην Μικρά Ασία.
Τις Μικρασιάτισσες γυναίκες ερμηνεύουν:
Μάντω Μπόικου, Μαρία Σιλβέστρου, Μαριαλένα Λίζου, Κρυσταλλία Μπουραζά, Δήμητρα Τσάλλα, Βάσια Κακόγιαννη.
Την «Ιστορία ενός αιχμαλώτου» ο Αντώνης Λαζάρου και ο Δημήτρης Μουσελίμης. 
Συντελεστές της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Μιλτιάδης Παπανάγνου, σκηνικά, κοστούμια, μακιγιάζ: Θ. Ε. Κύκλος, μουσική επιλογή: Μάντω Μπόικου, τραγούδι: Βάσια Κακόγιαννη, φωτισμός, ήχος, φροντιστής: Δημήτρης Καραδήμος.
Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου
Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 17:30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη
Χορηγός: ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ