Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 8 Φεβρουαρίου ως Πρόεδρος της ΔΑΕΠΕΧ, ο Φίλιππος Μακρή ξεκίνησε μία σειρά έργων, τα οποία είχαν ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα γιά την πόλη της Χαλκίδας.

Πρώτη προτεραιότητα ήταν η πίστα του MOTO CROSS στο Πέι Δοκού, ώστε να καταφέρουμε να είμαστε έτοιμοι στις 29-3-2014, για να φιλοξενήσουμε και να πραγματοποιηθούν στην πόλη μας οι πρώτοι Πανελλαδικοί αγώνες στη Χαλκίδα, όπως και έγινε, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Δεύτερη προτεραιότητα ήταν η πλατεία πάρκινγ Αγοράς, όπου εκεί έγιναν έργα ουσίας, όπως αντικατάσταση φθαρμένων σκαλοπατιών με εξ’ ολοκλήρου καινούριες σκάλες και κατασκευή διαδρόμου στο χώρο που υπάρχει ο αρχαίος Μακεδονικός Τάφος. Σε όλο το χώρο της πλατείας υπάρχει πλέον πλούσιος φωτισμός,καλλωπισμός του χώρου  με κλάδεμα των δέντρων και προσθήκη φυτών στα άδεια παρτέρια, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στα γειτονικά καταστήματα εστίασης να ενδιαφερθούν για τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία, με αποτέλεσμα να ξαναγίνει ο χώρος προσβάσιμος κι ελκυστικός για τους συμπολίτες μας.

Επίσης, ο ανεπαρκής φωτισμός που υπήρχε στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, έγινε πλούσιος, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να απολαμβάνουν με ασφάλεια το χώρο της πλατείας. Αυτός ο σημαντικός παράγοντας συνέβαλλε στο να υπάρξει επιπλέον ενδιαφέρον κι από άλλα καταστήματα εστίασης για τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία. Με αυτόν τον τρόπο, και οι δύο κεντρικές πλατείες της πόλης μας αναζωογονήθηκαν και νοικοκυρεύτηκαν.

Τα έργα βέβαια συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και θα συνεχιστούν και μετά τις εκλογές, μέχρι την ολοκλήρωσή τους, κατά τη διάρκεια της θητείας μου.