Την άποψή του με αφορμή τη διάκριση του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου και την παρουσίαση του «Skyros Project» στο Ντουμπαί, καταθέτει μέσω επιστολής του ο Παναγιώτης Αντωνιάδης.

Καλύτερα να παραιτηθείτε μετά τον άθλο της ανάπτυξης της Σκύρου από τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με το μυθικό Ντουμπάι.
Ήταν ένα χειμωνιάτικο βράδυ αρχές Δεκεμβρίου 2017 στο Ιντερκοντινένταλ στα ετήσια βραβεία περιβάλλοντος που μέσα σε μεγάλες εταιρείες για την πράσινη ανάπτυξη, είδα το μικρό νησί μας τη Σκύρο να βραβεύεται στο πρόσωπο του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου τους κ. Κ. Αντωνόπουλου μια ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου για τις δράσεις τους.  Στην αειφόρο ανάπτυξη, τον πράσινο τουρισμό του νησιού τις καλές πρακτικές αειφορίας, της βιώσιμης ανάπτυξης του αγροτουρισμού της περιοχής και κυρίως της γαλάζιας ολιστικής ανάπτυξης Blue Growth της έξυπνης ανάπτυξης και εξιδίκευσης. Και κυρίως της προσεγμένης ποιοτικής ανάπτυξης του νησιού της Σκύρου με σεβασμό στο περιβάλλον, την πράσινη ανάπτυξη, τον πολιτισμό και την κουλτούρα ενός ποιοτικού ταξιδιού.
Με βάση αυτά που διαβάσατε στα τοπικά site για τη συνεργασία της Σκύρου μαζί με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ενός απλού αλλά οραματιστή ανθρώπου του Προέδρου του λιμανιού κ. Κ. Αντωνόπουλου με το βαθύπλουτο κοινό του Ντουμπάι αναρωτιέμαι μαζί σας απλέ κόσμε…για τους κάτωθι παράγοντες που ασχολούνται με τον τουρισμό τι έχουν προσφέρει σήμερ στην Καρυστία για την ανάπτυξη της. Που αποτελεί το μόνο δυνατό σημείο εισοδήματος πλούτου δίπλα από την Αθήνα και το αεροδρόμιο Σπάτων «Ελευθέριος Βενιζέλος».
  1. Μετά το 1980 πόσοι δήμαρχοι πέρασαν και τι άφησαν ως έργο τους στον τουρισμό που είναι τα αποτελέσματα του έργου τους και τις υποδομές τους. Πόσα πλοία έφεραν και άνοιξαν γραμμές για Αιγαίο..αντί να μπαζώνουν παραλίες!
  2. Πόσοι φυτευτοί πρόεδρο κομματόσκυλα πέρασαν από το Λιμενικό Ταμείο και τι άφησαν από το να τρώνε τα μεγάλα ψάρια στην παραλία και να επιδεικνύονται που προσπάθησαν στην περιοχή, τι συνεργείες έκαναν. Εξαίρεση ο Τάσος Ράπτης ο καπετάνιος το 1990-1992. Και μετά ξεπούλησαν στην ΟΛΝΕ.
  3. Πόσοι τουριστικοί παράγοντες σήκωσαν τη φωνή τους για τις ανεμογεννήτριες που καταστρέφουν τον τουρισμό και γίνονται καρικατούρες συντονιστές για τους δασικούς χάρτες για δώρα στους τσιφλικάδες. Άφωνοι στους δημάρχους ως αντιδήμαρχοι, σύμβουλοι, στελέχη των ενώσεων τουρισμού και κομμάτων..μπας και τους ελαφρύνουν το τέλος ύδρευσης σε ξενοδοχείο. Και κάνουν συνέδρια τουρισμού με άδεια έδρανα στο Γιοκάλειο, όμως είναι πρώτοι στα ταξίδια στο εξωτερικό για να δίνουν τα προσωπικά prospects. Όταν είναι ανίκανοι να συνδέσουν με ταχύπλοα από Ραφήνα μέσω Καρύστου τη Στερεά Ελλάδα και όλη τη νήσο Εύβοια με το Αιγαίο όπως έκαναν μία ομάδα έντιμων παιδιών τότε ενός ραδιοσταθμού Karistos 104,2 FM το 1990-96 με ρήξεις-τόλμη-όραμα!
  4. Πόσοι βουλευτές πέρασαν τα τελευταία χρόνια και τι άφησαν ως υποδομή στον τουρισμό στην Κάρυστο αν και υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ, Τουρισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και πόσοι Περιφερειάρχες και τι πρόσφεραν σε δημόσιες υποδομές συνολικής ανάπτυξης και όχι επιδοτησούλες σε κολλητούς κομματικούς για rent room.
Υ.Γ. Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Σκύρου με γαλάζιες σημαίες και στην ανατολική ακτή.