Η θεατρική ομάδα “Φευγάτοι… εν σκηνή” του Συλλόγου Γυναικών Αλιβερίου και Περιχώρων, συνεχίζοντας για δεύτερη χρονιά τη θεατρική της περιπέτεια,
παρουσιάζει τη μαύρη κωμωδία του Παύλου Μάτεσι “Η τελετή” στο αμφιθέατρο “Θωμάς Μεταξάς” Αγίου Ιωάννη και στον Κάραβο, “Η τελετή” είναι ένα μικρό ανθολόγιο μικροαστικής κενολογίας,Πίσω από τη σκηνή υπάρχει ένα φέρετρο. Στη σκηνή οκτώ γυναίκες, συγγενείς της νεκρής, αγωνίζονται να τακτοποιήσουν τις λεπτομέρειες εκείνες που θα δώσουν μια αξιοπρεπή κηδεία.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι αυτή η αξιοπρέπεια. Η νεκρή δεν είναι τίποτα άλλο παρά το πρόσχημα για να επιδείξουν την όποια οικονομική τους θέση. Γι’ αυτό δηλώνουν το κόστος κάθε πράγματος: φέρετρο, στεφάνια, εδέσματα, ρούχα, μετεωρολογικό δελτίο σπέσιαλ, Μαιτρ, διότι έχουν προσλάβει και έναν Μαιτρ. Η μικροαστική νοοτροπία σε όλη της την μεγαλοπρέπεια.
Ο Παύλος Μάτεσις μισεί αυτή την νοοτροπία. Κρατά καθρέφτη για να δει εκεί μέσα ο μικροαστός το πρόσωπό του.
Και σαν γνήσιος σατιρικός δαγκώνει, μεγεθύνει, φτάνει πολλές φορές ως την καρικατούρα, ξύνει πληγές.

Παίζουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Καλομοίρα Μπαράκου, Σπυριδούλα Αργύρη, Μαριάννα Καπενή, Λουκία Δροσάτου, Τούλα Πανουργιά, Δημήτρης Λάμπρου, Κώστας Ρούμπος, Σόφη Παλδεμτζή, Σοφία Μακρυγιάννη, Ρένα Τζέμη, και ως “Αγγελούδι” ο μαθητής Κων/νος Νεοφύτου.

Σκηνοθεσία: Μιλτιάδης Παπανάγνου.

Κυριακή 11 Αυγούστου 2019 Ωρα 9:00 μ.μ.
Θέατρο “Θωμάς Μεταξάς” Αγίου Ιωάννη

Τρίτη 13 Αυγούστου 2019 Ωρα 9:00 μ.μ.
Κάραβος – Αλιβέρι

Είσοδος ελεύθερη