Μέχρι πρότινος η λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς στην Ερέτρια την Κυριακή ήταν χωρίς εγκεκριμένο κανονισμό και μη νόμιμη ως προς τη διάθεση νωπών διατροφικών προϊόντων. Συνεπώς για την παρούσα Δημοτική Αρχή ήταν μονόδρομος η «εκκαθάριση του τοπίου».

Αθόρυβα και μεθοδικά προέβη τάχιστα σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την ίδρυση Λαϊκής Αγοράς η οποία από τούδε και στο εξής θα λειτουργεί νόμιμα κάθε Σάββατο με έναρξη την 9η Μαΐου 2020.

Ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Ιωάννης Δημητρόπουλος ευχαριστεί τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Παπαθανάση Νικόλαο και τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Καταναλωτή κ.Σταμπουλίδη Πάνο, για την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση στο αίτημα του Δήμου για έκδοση άδειας ίδρυσης της Λαϊκής Αγοράς.

Επίσης, η δημοτική αρχή ευχαριστεί τους υπηρεσιακούς παράγοντες καθώς και την ηγεσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που στάθηκαν αρωγοί στη διαδικασία νομιμοποίησης και λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς, όλους τους συμμετέχοντες στη Λαϊκή Αγορά, που σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία επέδειξαν υπομονή επωμιζόμενοι τεράστιο οικονομικό βάρος και τους ευχόμαστε καλές δουλειές.